Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U moru kraj Zadra našli urnu u kojoj je bilo i ljubavno pismo

None Foto: Željko Mršić/Pixsell 3

U posudi su našli lančić s privjeskom, dva prstena i ljubavno pismo na engleskom jeziku. Vjeruje se da je pokojna Monika Schneider (57) bila iz Austrije ili Njemačke

Troje djece u dobi od sedam i osam godina igralo se u lučici Rtine u zadarskom zaleđu u ponedjeljak na Dan vještica. Predmet koji je plutao među brodicama privukao im je pažnju. Izvadili su ga. Unutar sive posude našli su lančić s privjeskom, dva prstena, pismo i još jednu, crnu posudicu sa srebrnim čepom. U njoj je bio pepeo. 

Najvjerojatnije se radi o posmrtnim ostacima Monike Schneider, rođene 1948., a umrle 2005. godine. Pretpostavlja se da je njezin pepeo šest godina plutao morem te da ih je moru predao netko tko ju je volio.

- Ja sam otvorio urnu i vidio da je unutra pepeo. Djeca se nisu prestrašila. Pismo koje je ostavljeno unutra bilo je ispisano na stranici i pol, i to na engleskom jeziku. Razumio sam samo da se spominje siječanj 1948. i 2005. godina, jer se papir smočio u moru. Rekao bih da je pismo ljubavno. Ne znam radi li se o posmrtnim ostacima Monike Schneider jer se pepeo obično prosipa po moru, a ne baca se cijela urna. Naišao je ribar Mate Tabar pa smo urnu dali njemu - kazao nam je 16-godišnji ribar F.Š.

Mate Tabar (38) nazvao je policiju i predao im urnu. Rekao nam je da isprva nije ni znao o čemu se radi. Zadarska policija istražuje slučaj. Kako se pretpostavlja, ne radi o kaznenom djelu. Potražit će njezinu rodbinu preko Interpola kako bi im dopremili posmrtne ostatke. Pretpostavlja se da je pokojnica iz Austrije ili Njemačke.

Komentari (15)
  • ko brod u boci putujum i neću stići nikamo

    2. 11. 2011,   20:26
  • Meni nije jasno zašto urnu nisu vratili nazad u more jer očito je netko želio da urna bude u moru. Mislim, oni će je sad vratit obitelji, a možda je baš ta obitelj i stavila urnu u more.

    2. 11. 2011,   23:04
  • meni je ovo baš lijepo, sviđa mi se i onaj američki način da pepeo prospu negdje gdje je pokojnik želio, drago mjesto, liticu, more, livadu, bolje nego trunuti u grobu pa da se svi kao brižno sjete na svi svete i trče na groblje s ogromnim aranžmanima i hrpom svijeća, a tokom godine se ni ne sjete svojih pokojnika...možda je ovo bila želja ove žene, i mislim da bi se urna trebala vratiti u more

    2. 11. 2011,   23:29