Obavijesti

News

Komentari 8

Rusija na oprezu: U 27 gradova anonimne dojave o bombama

Anonimni pozivi počeli su u ponedjeljak, uglavnom u zapadnom dijelu Rusije i zatim su se u utorak proširili na ostatak zemlje. U srijedu je zbog potencijalne prijetnje u Moskvi evakuirano 20.000 ljudi

VIDEO

Lažne dojave o postavljenim bombama u Rusiji učestale su od početka tjedna na javnim mjestima diljem Rusije, a u srijedu su zbog dojava evakuirani deseci tisuća osoba u Moskvi, izvijestili su ruski mediji.

Prema novinskoj agenciji Ria Novosti, veliki kolodvori Jaroslavski, Kijevski i Kazanski te trgovački centar Gum na Crvenom trgu neka su od javnih mjesta u ruskome glavnome gradu koja su bila evakuirana nakon anonimnih dojava da su na njima postavljene bombe.

U 16,45 po lokalnom vremenu, 13,45 po srednjoeuropskom, prijeteće pozive primila su 23 javna mjesta u Moskvi, rekao je dužnosnik policije za agenciju Ria Novosti.

Moskovske podružnice ministarstva za hitna stanja i ministarstva unutrašnjih poslova ne žele za sada komentirati te informacije.

Ti anonimni pozivi počeli su u ponedjeljak, uglavnom u zapadnom dijelu Rusije i zatim su se u utorak proširili na ostatak zemlje. U srijedu je osim Moskve prijetnje bombaškim napadima primilo nekoliko gradova Sibira i ruskog Dalekog istoka.

Prema podacima agencije Ria Novosti evakuirano je ukupno 45.000 osoba.

Prema neovisnoj mrežnoj stranici Meduza, 27 ruskih gradova obuhaćeno je tim uzbunama. Niti jedna bomba nije pronađena.

U Omsku u Uralu je 56 gradova evakuirano u ponedjeljak, a Stavropolj na jugozapadu primio je 42 anonimne dojave o bombama, naglašava Meduza.

Ruske vlasti nisu do sada javno reagirale na te prijetnje.

Rusija je pojačala mjere sigurnosti nakon atentata u podzemnoj željeznici u Sankt Peterburgu u kojem je 16 osoba ubijeno i više desetaka ranjeno 3. travnja. Ruske vlasti redovno objavljuju da su spriječile planove atentata.

Od početka ruske vojne intervencije u Siriji u rujnu 2015. godine džihadistička skupina tzv. Islamska država i sirijski ogranak Al-Kaide prijetili su Rusiji odmazdom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...