Obavijesti

News

Komentari 126

U Mostaru i dalje veliki redovi na glasanju za predsjednika RH

U Mostaru i dalje veliki redovi na glasanju za predsjednika RH
1

Velik broj hrvatskih državljana u nedjelju i dalje u redovima čeka pred biralištima u Mostaru, no gužve u odnosu na prijepodne polako jenjavaju, doznaje se u hrvatskim diplomatskim predstavništvima

VIDEO

Državno izborno povjerenstvo u BiH je objavilo da je do 11.30 sati na izbore za hrvatskog predsjednika izašlo 9725 birača, 3500 više nego u prvom krugu. 

Ispred osnovne škole fra Petar Bakula, u kojoj je svih 19 biračkih mjesta za Mostar, trenutno je znatno manje ljudi nego prijepodne kada je zabilježen najveći val birača javljaju lokalni mediji.

Jadranka Modrić iz hrvatskog konzulata u Mostaru potvrdila je kako glasanje protiče bez problema iako su gužve velike.

- Škola nema dovoljno kapaciteta, ali smo dobro organizirani i nema velikih čekanja - izjavila je Modrić za sarajevski portal Klix.ba.

Najjača hrvatska stranka, HDZ BIH objavila je kako nijedan birač koji želi glasati neće ostati kod kuće zbog manjka hrvatskih konzularnih predstavništava u susjednoj državi.

- HDZ će osigurati sve što treba da svaki Hrvat može doći u Mostar, Vitez, Livno, Tuzlu, Banju Luku, Sarajevo. Malo je glasačkih mjesta, vrlo malo konzularnih mjesta, tako, što god treba, to ćemo danas organizirati - rekao je novinarima čelnik stranke Dragan Čović.

U prvome krugu predsjedničkih izbora 22. prosinca prošle godine, biračko pravo u BiH ostvarilo je oko 24.000 hrvatskih državljana.

U nedjelju u 7 sati u Mostaru je otvoreno 19 glasačkih mjesta, u Vitezu u središnjoj Bosni deset, u Sarajevu šest, četiri u Livnu, tri u Tuzli i dva u Banjoj Luci. (bs)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 126
VIDEO

Milanović pozvao TV kuće da organiziraju zajedničku debatu
UOČI DRUGOG KRUGA

Milanović pozvao TV kuće da organiziraju zajedničku debatu

'Poštujući građane i interes svih nacionalnih televizija koje žele organizirati debatu predsjedničkih kandidata, predlažem im - dogovorite i organizirajte zajedničku debatu', poručio je Milanović

'Osjećam se jadno': Tisuće u bolnicama nisu mogli glasovati
'VRIJEDE DRUGA PRAVILA'

'Osjećam se jadno': Tisuće u bolnicama nisu mogli glasovati

Da se i u bolnicama, pogotovo u doba digitalizacije, može organizirati i glasovati govore iskustva drugih država. Ipak, kod nas to nije bilo moguće, što govore iskustva pacijentica
Milanović: Ja sam zreo za ovo; Kolinda: Pobjeđujemo bahatost
ZNAKOVITE PORUKE NA FEJSU

Milanović: Ja sam zreo za ovo; Kolinda: Pobjeđujemo bahatost

Pobjednik prvog kruga izbora istaknuo je da nitko u Hrvatskoj ne može biti drugi i osjećati se kao građanin drugog reda, a aktualna predsjednica rekla je kako će konačna pobjeda biti pobjeda naroda