Obavijesti

News

Komentari 51

Alfred je bio sretan: Oženio se u Mozambiku, a dobio je i djecu

Alfred je bio sretan: Oženio se u Mozambiku, a dobio je i djecu

Pred automobil Alfreda Musizzija (49) usred dana skočila su dvojica s puškama. Nakon što su pucali i ubili oca četvero djece uspjeli su pobjeći. Iz Hrvatske je odselio 1990. Bio je inženjer elektrotehnike

VIDEO

Alfred je bio dobar dečko i dobar čovjek. Nakon školovanja prvi je otvorio trgovinu za tehnologiju i najnovije kompjutore te je prvi u Rijeci uvozio monitore u boji, satelitske televizije iz Koreje i slično. Dobro je zarađivao, no kako se to kod nas tad još nije pravo ‘primilo’, ‘90-ih je dobio poziv i ponudu za posao od tvrtke iz Južnoafričke Republike.

Počeo je tako prijatelj priču o Hrvatu iz Buzeta, Alfredu Musizzi (49), koji je u ponedjeljak ubijen u Maputu, glavnom gradu Mozambika. Dva su mu muškarca skočila pred auto. Iznenađeni vozač nije stigao reagirati kad su zapucali. Pogodili su ga i pobjegli, ispričali su svjedoci. Prema prvim informacijama, sačekušu su organizirali na Aveniji Patricea Lumumbe oko 13 sati.

Okružili mu auto pa zapucali: Hrvata (49) ubili u sačekuši
Okružili mu auto pa zapucali: Hrvata (49) ubili u sačekuši

- U tu ulicu preselio se prošlog utorka i očito su znali gdje živi i gdje bi ga mogli pronaći. Čekali su ga ondje dok se nije pojavio - rekao je jedan od istražitelja pozivajući se na svjedoke iz ulice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Preminuo prije operacije

Ljudi su odmah pozvali hitnu pomoć, koja je ranjenog Musizzu odvezla u kilometar udaljenu bolnicu. Nažalost, preminuo je prije operacije. Nakon obdukcije znat će više detalja o ubojstvu, a lov na njegove ubojice je u tijeku. Susjedi ubijenoga rekli su novinarima kako ga nisu poznavali. Vidjeli bi ga tek u prolazu te znaju da je živio sa ženom. Alfred je bio cijenjeni inženjer elektrotehnike te je održavao opremu za nekoliko lokalnih televizijskih kuća.

- Alfred je ‘90-ih prvo otišao i desetak godina radio u Harareu, glavnom gradu Zimbabvea, a potom u Mozambiku. Često bi dolazio u Hrvatsku i uvijek bi se javio no lani nije dolazio - kazao je Musizzin dugogodišnji prijatelj iz Rijeke. Za prijatelja je rekao kako se dobro snašao u Mozambiku, gdje se oženio i osnovao obitelj. Iza sebe je ostavio suprugu i četvero djece te oca, sestru i širu obitelj, koja živi u Istri.

- Molim vas za razumijevanje. I ja pokušavam uopće shvatiti što se dogodilo i trenutačno ne želim nikoga vidjeti, a kamoli i s kim razgovarati - kazala je Musizzina neutješna sestra. Inače, na ekstremizam i kriminal u Mozambiku upozorio je i MVP na svojim stranicama. Put u tu zemlju nije zabranjen, no preporučili su svima da se dobro informiraju kamo idu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina