Obavijesti

News

Komentari 2

U naše zračne luke u travnju stiglo čak 25 posto više ljudi

U naše zračne luke u travnju stiglo čak 25 posto više ljudi
1

Hrvatski aerodromi bilježe velik rast broja putnika u odnosu na travanj prošle godine. Najviše putnika bilo je u Zagrebu, a najveći rast u broju putnika zabilježila je zadarska zračna luka

VIDEO

Hrvatske zračne luke u travnju su zabilježile ukupno 756 tisuća putnika, što je 25,8 posto više nego u travnju 2018. godine, a ukupan broj operacija zrakoplova u tim lukama, odnosno broj slijetanja i polijetanja povećan za 13,2 posto, na 9.087 operacija, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

U travnju je u zračnim lukama zabilježen i rast prometa tereta, od 8,6 posto, na 1.086 tona.

Podaci se odnose na devet zračnih luka.

Najviše putnika bilo je na zagrebačkoj zračnoj luci, 279,2 tisuća, što je rast od 10,3 posto u odnosu na travanj prošle godine. Slijedi zračna luka Dubrovnik sa 208,6 tisuća putnika ili 38,3 posto više.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U zračnoj luci Split broj putnika je povećan za 26,4 posto, na 153,5 tisuća putnika, u zadarskoj zračnoj luci za 65,2 posto, na 73,3 tisuće, u zračnoj luci Pula za 58,4 posto, na 27,2 tisuće putnika te u zračnoj luci Rijeka 8,6 posto, na 7,6 tisuća.

Rast putnika bilježe i zračne luke Brač i Mali Lošinj, za 4,3 posto, odnosno za 50 posto, dok je pad putnika zabilježen samo u osječkoj zračnoj luci, za 10,6 posto, na 5,8 tisuća putnika.

Među deset zemalja s najvećim prometom putnika, najviše je putnika zrakoplovima u Hrvatsku u travnju stiglo iz Njemačke, 198,5 tisuća ili 29,1 posto više, a slijede putnici iz UK-a kojih je bilo 74,3 tisuće ili 19,6 posto više.

Putnici su u hrvatske zračne luke dolazili još Francuske, Austrije, Turske, Nizozemske, Švicarske, Šapnjolske, Belgije i Švedske. Tako je broj putnika iz Francuske povećan 23,9 posto, iz Nizozemske 48,5 posto, iz Španjolske 51,7 posto, iz Turske za 2,3 posto itd.

Pad putnika zabilježen je pak iz Austrije i to za 4,9 posto.

Podaci DZS-a pokazuju i da su hrvatske zračne luke u prva četiri mjeseca ove godine zabilježile 1,6 milijuna putnika ili 13 posto više nego u istom razdoblju lani.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji