Obavijesti

News

Komentari 7

U nedjelju malo smirivanje, a u ponedjeljak opet - snijeg i bura

U nedjelju malo smirivanje, a u ponedjeljak opet - snijeg i bura
5

Idućih dana u unutrašnjosti većinom oblačno i hladnije. U nedjelju uglavnom suho, a ostale dane padat će snijeg, uz stvaranje novog snježnog pokrivača, osobito u gorju

VIDEO

Nakon promjene vremena, većinom sa zahladnjenjem i kišom, ponegdje i obilnijom, u unutrašnjosti i snijegom, kojeg je u gorju palo većinom više od 10 cm, ponegdje i više od 20 cm, te s gdjegod jakim i olujnim vjetrom koji je onemogućavao normalno prometovanje - za vikend će se vrijeme prolazno smiriti, osobito u nedjelju. 

Pokretanje videa...

01:11

No, u subotu će još biti i mjestimične kiše i snijega, a i jakog i olujnog vjetra, a problema sa zimskim vremenom bit će i od ponedjeljka.

Detaljnu prognozu pripremio je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz Službe za vremenske analize i prognoze DHMZ-a:

Subota - hladnije, vjetrovito i ponegdje uz oborine

U subotu će u Slavoniji, Baranji i Srijemu većinom oblačno još povremeno sa slabim oborinama, i to uglavnom snijegom, ponegdje uz stvaranje snježnog pokrivača. Puhat će povremeno umjeren sjeveroistočni vjetar. Temperatura zraka bez većeg dnevnog hoda - uglavnom između -3 i 2 °C.

Ujutro i mala niža temperatura bit će u središnjoj Hrvatskoj, uz pretežno oblačno vrijeme, ponegdje na sjeverozapadu uz kraća sunčana razdoblja. Mjestimice još može pasti i malo snijega. Vjetar većinom slab.

Na sjevernom Jadranu djelomice sunčano i uglavnom suho. U Lici i Gorskom kotaru umjereno i znatno oblačno ponegdje sa slabim snijegom, uz mogućnost stvaranja novog tanjeg snježnog pokrivača. Prijepodne će puhati umjerena i jaka bura, podno Velebita na udare i olujna, koja će u drugom dijelu dana oslabjeti.

Temperatura zraka u gorju od -7 do -1 °C, na moru između 3 i 8 °C.

Pokretanje videa...

00:52

U Dalmaciji promjenljivo, mjestimice s kišom, pa i obilnijom, a u njezinoj unutrašnjosti ponegdje može biti i susnježice i snijega. Puhat će umjerena i jaka bura, a na južnom dijelu jugo. More umjereno valovito i valovito. Temperatura u unutrašnjosti od -1 do 5 °C, uz obalu između 4 i 10 °C.

Na jugu Hrvatske promjenljivo do pretežno oblačno mjestimice s kišom, pa i obilnijim pljuskovima s grmljavinom. Puhat će umjereno i jako jugo, a vidljivost ponegdje smanjena zbog kiše. Temperatura zraka uglavnom između 8 i 12 °C.

U nedjelju prolazno smirivanje, a od ponedjeljka opet...

Idućih dana u unutrašnjosti većinom oblačno i hladnije. U nedjelju uglavnom suho, a ostale dane padat će snijeg, uz stvaranje novog snježnog pokrivača, osobito u gorju i istočnoj Hrvatskoj. Vjetar većinom slab.

Na Jadranu u nedjelju i u sljedećem tjednu djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Kiše i pljuskova u ponedjeljak i četvrtak može biti posvuda, a ostale dane uglavnom u Dalmaciji. U ponedjeljak i utorak, te u četvrtak ponovo će puhati umjerena i jaka bura, samo na krajnjem jugu jugo, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca