Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U Njemačkoj 1,78 milijuna ljudi u osam godina zatražilo azil

None Foto: Pixell

U Njemačkoj je 1023 tražitelja azila koji četvrti put pokušavaju dobiti azil, a 294 ih to pokuša pet ili više puta. Njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer pozvao je na reforme za dobivanje azila

Tisuće tražitelja azila koji žive u Njemačkoj već su bili deportirani ili su dobrovoljno napustili zemlju prije nego su se vratili te ponovno zatražili azil, prema izvješću lista Welt am Sonntag.

Do 30. listopada 2019. u Njemačkoj je bilo 4916 tražitelja azila koji su već ušli u zemlju dvaput od 2012., te su tada ili deportirani ili su otišli dobrovoljno.Nakon toga ponovno su se vratili i zatražili azil treći put, napisao je list citirajući podatke njemačke vlade.

U Njemačkoj je 1023 tražitelja azila koji četvrti put pokušavaju dobiti azil, a 294 ih to pokuša pet ili više puta. 

Prema njemačkom saveznom statističkom uredu, u tu je zemlju u razdoblju između 2010. i 2018. tražeći utočište došlo 1,78 milijuna ljudi.

INCIDENT U MRKOPLJU Migrant se opirao policajcima u Gorskom kotaru, upucali su ga

Njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer pozvao je na reforme za dobivanje azila u Europi uključujući i uvođenje procedure u kojoj bi se provelo inicijalno ispitivanje migrantskih zahtjeva za zaštitom prije nego što uđu u Europu.

On je prije nekoliko tjedana najavio strože granične kontrole, kao odgovor na kontroverzni ponovni ulazak vodećeg člana libanonskoga klana Miri u Njemačku.

Ibrahim Miri depotiran je u Libanon u srpnju nakon što je osuđen za organizirani narkokriminal, no potkraj listopada ponovno je došao u Bremen.

Nakon toga opet je deportiran potkraj listopada.

Komentari (3)
  • Ovi tražitelji azila na slici svi skupa nemaju više od dva razreda osnovne škole, a radne navike su im, sjedni drvo na drvo da panj bude veći

    1. 12. 2019,   14:24
  • Bila emisija na tv i pitaju ženu iz Pakistana (momentalno u B i H) da li misli raditi u Njemačkoj. Odgovor je bio da ne misli jer da se žena iz Pakistana ne osjeća ugodno van doma.

    2. 12. 2019,   17:24
  • Kak izgleda njoš malo pa bude više azilanata u Njemačkoj nego Nijemaca,

    1. 12. 2019,   23:13