Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U osječkome KBC-u prvi put ugrađena 2. umjetna pužnica

None Foto: Dubravka Petric/PIXSELL 18

Djevojčici iz Našica je prva umjetna pužnica ugrađena 2017. godine, izvijestili su na Klinici za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata osječkoga KBC-a

U osječkome Kliničkome bolničkom centru (KBC) u ponedjeljak je prvi put ugrađena druga umjetna pužnica, i to četverogodišnjoj djevojčici iz Našica, kojoj je prva umjetna pužnica ugrađena 2017. godine, izvijestili su na Klinici za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata osječkoga KBC-a.

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Kako Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) ne pokriva troškove ugradnje dviju umjetnih pužnica, prije godinu dana na poticaj roditelja i građana Našica počela je humanitarna akcija u kojoj je prikupljen novac za kupnju druge umjetne pužnice.
Djevojčica je jedna od desetak bolesnika u Hrvatskoj koja će imati ugrađenu umjetnu pužnicu u oba uha.

- Prvi put se u Osijeku ugrađuje druga umjetna pužnica. U zadnje dvije godine ovaj KBC je postao peti implantološki centar u Hrvatskoj i svake godine imamo jednu do dvije ugradnje umjetne pužnice - izvijestio je novinare obnašatelj dužnosti predstojnika Klinike za otorinolaringologiju Hrvoje Mihalj.

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Smatra kako je to veliki uspjeh za osječki KBC te Slavoniju i Baranju, posebice zato što pacijenti s tog područja za ugradnju umjetne pužnice više ne moraju odlaziti u Zagreb ili druge gradove.

Izvijestio je kako je drugu umjetnu pužnicu ugradio tim na čelu s dr. Robertom Trotićem iz zagrebačkoga KBC-a  "Sestre milosrdnice", uz asistenciju liječnika osječkoga KBC-a.

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Majka djevojčice Renata Kuzminski rekla je novinarima da su u humanitarnoj akciji prikupili 157 tisuća kuna, koliko je bilo potrebno za ugradnju druge umjetne pužnice, čije troškove ne pokriva HZZO.

Tema: Hrvatska

Komentari (8)
  • Hajde napokon nešto i pozitivno iz tog Osijeka.

    11. 3. 2019,   16:47
  • BRavo za ekipu iz KBC Osijek i sve čestitke , a djevojčici dobar i brz oporavak .To je vijest za + 5, a ne kojekakove mračne sjene iz prošlosti.

    11. 3. 2019,   17:19
  • I ponovno humanitarnom akcijom skupljena sredstva, jer ne pokriva HZZO.

    11. 3. 2019,   18:12