Obavijesti

News

Komentari 76

U paklu je hladnije: Slavonski Brod pržio se na 59 stupnjeva

U paklu je hladnije: Slavonski Brod pržio se na 59 stupnjeva
23

Pijesak na plaži Poloj, na rijeci Savi u Slavonskom Brodu, je vruć. Izmjerili smo 55 stupnjeva, a voda rijeke Save ugrijala se više od 24 stupnja, što ni najstariji kupači ne pamte

VIDEO

Meteorolozi su najavili da u ponedjeljak u Hrvatsku stiže osvježenje, no do tada mnogi su morali izdržati gotovo nemoguće. U Slavonskom Brodu užario se kamen, a asfalt se topi jer je na njegovoj površini blizu 60 stupnjeva Celzijevih. Grad je pust, na ulicama su rijetki prolaznici i malo automobila. Pijesak na plaži Poloj, na rijeci Savi u Slavonskom Brodu, je vruć. Izmjerili smo 55 stupnjeva, a voda rijeke Save ugrijala se više od 24 stupnja, što ni najstariji kupači ne pamte.



– Vruće je nama, a vjerujem i ribama u vodi – rekao je jedan od kupača. Sunčaju se samo najuporniji, ali kad temperatura tijela pređe iznad 40 stupnjeva, mora se u vodu. Dulji boravak na suncu vrlo lako može izazvati opekline. U slavonskobrodskoj bolnici na većini odjela riješeno je rashlađivanje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.



– Uvijek bi moglo biti bolje, ali uspjeli smo koliko toliko našim pacijentima učiniti ugodniji boravak u bolnici, posebno na odjelima gdje su teži bolesnici i gdje su mala djeca. Na nekima su klimatizirane bolničke sobe, dok se gotovo na svim odjelima klimatiziraju hodnici tako da hladni zrak ulazi u bolesničke sobe – rekao je dr. Josip Samardžić, ravnatelj slavonskobrodske bolnice.
U zagrebačkom Nastavnom zavodu za hitnu medicinu kažu kako su proteklih dana imali povećani broj intervencija na otvorenim javnim prostorima zbog ljudi koji su kolabirali na vrućinama.



- Kao najava promjene vremena u subotu su nam se više javljali kronični bolesnici s reumom i bolestima dišnog sustava te problemima s tlakom. Pred promjenu vremena njima se stanje pogoršava pa upozoravamo kronične bolesnike da je jako važno redovito uzimati terapiju - objasnila je dr. med. Altijana Kadić, voditeljica smjene u Nastavnom zavodu za hitnu medicinu grada Zagreba. Dodala je kako visoke temperature iscrpljuju organizam jer tad on sve rezerve troši na termoregulaciju te je ponovila kako se treba držati hlada i rashlađenih prostora te piti dovoljno tekućine i nositi odjeću od prozračnih materijala.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1