Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U Parizu još jedna evakuacija logora s više od tisuću ljudi

None Foto: Reuters/PIXSELL

Zadnji podaci od nedjelje govorili su o samo "400 do 700 osoba", posebice Saudijaca i Afganistanaca, ali je migranata bilo znatno više u ponedjeljak ujutro

Logor s oko tisuću migranata, ponovno sklepan ispod vanjskog dijela metroa u Parizu, evakuiran je u ponedjeljak u trećoj operaciji na istom mjestu od ožujka.

"Sklonjeno je 1619 osoba te upućeno u prihvatne centre" prvenstveno u pariškoj regiji, objavila je prefektura.

Operacija koja je počela rano jutro završila je oko podneva dok se nije pronašao smještaj za sve migrante čiji je broj bio veći nego se predviđalo, rečeno je iz istog izvora.

Zadnji podaci od nedjelje govorili su o samo "400 do 700 osoba", posebice Saudijaca i Afganistanaca, ali je migranata bilo znatno više u ponedjeljak ujutro, uobičajena praksa uoči premještaja.

Šatori stisnuti jedan uz drugi, madraci i pokrivači ostavljeni uz kante za smeće pretrpane otpadom govore o životnim uvjetima u tom logoru.

Migranti će "zatražiti azil u prihvatnim centrima a oni koji to ne učine ili se neprikladno ponašaju bit će protjerani", izjavio je na mjestu događaja Jean-Francois Carenco, prefekt pariške regije.

Ovo je treći put u dva mjeseca da se taj ilegalni logor evakuira. Ukupno je od 2. lipnja 2015. dvadesetak operacija "smještaja migranata" tog tipa organizirano u Parizu.

Komentari (9)
  • ovi izviru od svuda

    2. 5. 2016,   17:58
  • Najezda je u punom jeku.Još malo i preplavit će nas migranti.Onaj broj koji moramo prihvatiti, ako se ne uklope,ako neće poštivati zakon, treba protjerati bez prava povratka.

    2. 5. 2016,   18:06
  • E, Francuzi, kaj vam je to trebalo.... I samo da ne dojde k nama na ovu našu sirotinju....

    2. 5. 2016,   17:50