Obavijesti

News

Komentari 17

U Pelješkom kanalu sudarila se dva broda, nestao češki turist

U Pelješkom kanalu sudarila se dva broda, nestao češki turist
3

Krajem travnja u Koločepskom kanalu pokraj Dubrovnika sudarili su se brod Lučke kapetanije Dubrovnik ''Danče'' i gumenjak u kojem je bilo devet osoba. U toj nesreći poginulo je pet ljudi

VIDEO

Ministarstvo mora prometa i infrastrukture izvijestilo je u četvrtak kako je na dubrovačkom području u tijeku opsežna koordinirana pomorska potraga za nestalim češkim državljaninom koji je nestao u sudaru dviju brodica, kasno sinoć u Pelješkom kanalu, između Kućišta na Pelješcu i Tri žala na Korčuli.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:52

Kako navode u priopćenju, pomorska nesreća dogodila se u srijedu oko 22,30 sati, kada su se sudarile dvije brodice jedna pod hrvatskom, a druga pod češkom zastavom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na prvoj dužine 10,6 metara nalazila su se četiri osobe, od kojih dvije odrasle i dvoje djece, svi hrvatski državljani, dok je na drugoj, gumenjaku dužine pet metara bio češki državljanin rođen 1983. godine  za kojim se traga.

'Dosadašnja potraga nije rezultirala pronalaskom nestalog češkog državljanina', priopćili su iz Ministarstva. Napominju kako nitko od hrvatskih državljana nije ozlijeđen.

 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:16


 

U području potrage, za sada, uz sva službena plovila, u koordinaciju je uključeno i sedam privatnih brodica. Obje brodice koje su sudjelovale u nesreći trenutno su na vezu pod policijskim osiguranjem gdje Općinsko državno odvjetništvo  u suradnji sa službenicima Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske i službenicima Lučke kapetanije Dubrovnik obavlja očevid o uzrocima te pomorske nesreće

Krajem travnja u Koločepskom kanalu pokraj Dubrovnika sudarili su se brod Lučke kapetanije Dubrovnik ''Danče'' i gumenjak u kojem je bilo devet osoba. U toj nesreći živote je izgubilo pet osoba, dok se dvije još uvijek smatraju nestalima. Dvije su  osobe su preživjele.

Poljaci na 'luftiću' krenuli prema Korčuli

Par turista iz Poljske koji su u srijedu na madracu na napuhavanje iz Orebića isplovili put Korčule vraćeni su na kopno zahvaljujući intervenciji Hrvatske gorske službe spašavanja. 

Naime, jučer malo poslije 15 sati Centar 112 zaprimio je dojavu kako se Poljacima (45 i 11 godina) gubi svaki trag, nakon što su se odlučili 'isploviti' na luft madracu. Bezazlena zabava lako se mogla pretvoriti u dramu jer su nesretne turiste morske struje odnijele na otvoreno more. 
Kako se nisu bili u mogućnosti sami vratiti, a više ih nije bilo moguće ni locirati, njihovi bližnji su alarmirali Nacionalnu središnjicu za traganje i spašavanje na moru. U potragu za nesretnim Poljacima tad se uključio HGSS koji je za turistima i luftićem poslao gliser iz Orebića. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.