Obavijesti

News

Komentari 18

U pismu su optužili splitskog kirurga za smrt četiri pacijenta

U pismu je navodno navedeno i kako se prijavljeni liječnik žalio kako mu je plaća mala da bi obavio sve što je potrebno, dok neke postupke nije radio jer mu se nije dalo

VIDEO

Ravnatelj splitske bolnice Julije Meštrović potvrdio je u srijedu kako je u KBC Split prošlog tjedna formirano povjerenstvo koje je započelo izvanredni nadzor zbog anonimnog pisma u kojem se za nestručnost i nesavjesno liječenje te navodna četiri smrtna slučaja optužuje tamošnji kardiokirurg.

- Kad smo dobili anonimno pismo, a to je bilo 15. siječnja, odmah smo formirali izvanredno povjerenstvo. U tom se povjerenstvu nalazi sedam članova  koji će ispitati navode iz pisma. Članovi povjerenstva su liječnici, redovito ih bude pet, a obično se dodaju još dva člana koji su specifični za neki slučaj pa ih je ukupno sedam - kazao je Hini ravnatelj Meštrović.

Istaknuo je i kako Kardiokirurgija nikada nije bolje radila i nikada nisu imali više operacija u jednom tjednu, pa su tako proteklih sedam dana odradili deset zahtjevnih operacija. Naglasio je i da svakoga tjedna u upravi bolnice imaju sastanak kardiokirurga, kardiologa i kardioloških anesteziologa te se sistematski radi poboljšanju kvalitete rada.

Anonimna je osoba u svom pismu, kako pišu mediji, navodno navela 25 operacija tijekom kojih je ugrađivan manji broj premosnica od propisanog. Premosnice su, kako se tvrdi u pismu, ugrađivane na pogrešne arterije zbog čega je kod pacijenata došlo do srčanog ili moždanog udara te su preminuli.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U pismu je navodno navedeno i kako se prijavljeni liječnik žalio kako mu je plaća mala da bi obavio sve što je potrebno, dok neke postupke nije radio jer mu se nije dalo, kao i da "neće stići sve obaviti jer ga čeka društvo za kartanje".

Ovo je već drugi puta tijekom protekla tri mjeseca da mediji izvještavaju o Odjelu kardiokirurgije splitske bolnice. Nedavno je bila riječ o jednom od  liječnika koji je osumnjičen za primanje mita.

Liječnik: Navodi iz prijave su lažni 

Optuženi liječnik je u utorak za Dnevnik.hr rekao da su navodi iz prijave lažni i neutemeljeni. 

Spreman sam se u bilo kojem trenutku suočiti javno ili pred bilo kojim organom Republike Hrvatske sa niže potpisanim ''anonimnim'' djelatnikom KBC-Split kako bi u okviru regularnog pravnog poretka mogli suočiti stavove.

Osnovano sumnjam da je ova paušalna, na podacima neutemeljena anonimna prijava dio šire strategije obrane optuženika, za slična djela povezana i dodatno s korupcijom.

Tijekom protekle godine o kojoj se u anonimnoj prijave spominje, imenovan sam v.d. Pročelnikom Zavoda za kardiokirurgiju KBC-a Split, nakon smjene ranijeg Pročelnika zbog korupcijske afere. U tom periodu iskorigirao sam cijeli niz medicinskih i organizacijskih nepravilnosti, od kojih neki graniče sa kriminalnim postupanjem, o čemu postoji relevantna dokumentacija.

Cijeli period spominjan u ovoj anonimnoj prijavi Kardiokirurgija Split je bila pod mentorstvom eminentnih kardiokirurga KBC Zagreb i KB Dubrava, sa stalnom prisutnošću njihovih liječnika u KBC Split, o čemu postoje pisana izvješća, koja su u svakom momentu dostupna.

Hrvatsko kardiokirurško društvo kao krovna institucija kardiokirurške struke se na Skupštini 15.11.2019., očitovalo o stanju na Kardiokirurgiji KBC-a Split, u smislu potpore mom stručnom i organizacijskom radu u tijeku mog mandata, o čemu također postoje pisana izvješća - istaknuo je. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag