Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'U političkoj povijesti nema značajnije osobe od Beljaka'

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nakon što je Krešo Beljak rekao da će se izvanredni izbori održati 5. siječnja, Milan Kujundžić je ironično rekao da je Beljak 'Biblija za hrvatsku politiku'

Ministar Milan Kujundžić rekao je u utorak glede potpore Milana Bandića vladajućoj koaliciji, da Bandić neće vući ishitrene poteze, a na tvrdnje HSS-ovog Kreše Beljaka o održavanju prijevremenih parlamentarnih  izbora 5. siječnja poručio je kako u hrvatskoj političkoj povijesti nema značajnije osobe od Beljaka.

"Mislim da u povijesti hrvatske države još od kralja Tomislava, nema značajnije političke osobe od Kreše Beljaka. Njega se držite, to vam je 'Biblija' za hrvatsku politiku", rekao je ironično Kujundžić nakon sjednice užeg Kabineta Vlade, na pitanje novinara kako komentira što je predsjednik HSS-a Krešo Beljak rekao da će prijevremeni parlamentarni izbori biti 5. siječnja.

 A na pitanje očekuje li da će zagrebački gradonačelnik i predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić 'smoći hrabrosti bez koalicije' jer je jučer premijeru poručio da - "ili će se povećati plaće učiteljima i nastavnicima za šest posto ili više neće biti ove Vlade", Kujundžić je rekao da je "Bandić prepametan i preozbiljan čovjek da bi se igrao s takvim stvarima".

"Dakle, Milan Bandić je čovjek koji je 20 godina na političkoj sceni i on sigurno neće vući nikakve ishitrene poteze", dodao je  Kujundžić.  

 

Komentari (27)
  • Gospodin Beljak je čudo od čovjeka. Bio je obični kokošar koji iz automobila pajserom, sa 28 godina, krade autoradiokazetofone. Postao je predsjednik nekada super uspješne hrvatske stranke. I zajedno sa Stazićima, Đujićima, Jovanovićima i Marasima, naciji drži prodike o moralu. Priznali mi to ili ne, gospodin Beljak zaslužuje čestitke. On je jedini koji se može pohvaliti ovakvim strelovitim uzletom na političkoj sceni nakon "nestašne" prošlosti, kada je volio upotrebljavati pajser. A zapravo, pravo je pitanje: kakvi su to ljudi koji su gospodina Beljaka izabrali za predsjednika hss-OVACA.

    15. 10. 2019,   22:20
  • Jednom ministru nije primjerena ovaka bahatost.Stvarno Kujunđić nekad prelazi granice dobrog ukusa.Neka se čovjek vrati svom zvanju a ko ministar je loš.U Splitskoj bolnici čekate na preglede po 2go .Znači da zdravstvo i njegov sustav ne funkcijonira.Baš me zanima sa čime se bude pohvalija.

    16. 10. 2019,   07:53
  • Nisam zadivoljna Kujundzicem, dapace, ali umisljenku Beljaku je metnul na suho..

    15. 10. 2019,   21:00