Obavijesti

News

Komentari 24

U Poljskoj se smrznulo 2 ljudi, u Rusiji se očekuje i do -35 °C

U Poljskoj se smrznulo 2 ljudi, u Rusiji se očekuje i do -35 °C
25

U jugoistočnoj Europi, neuobičajena studen za ovo doba godine očekuje se u Rumunjskoj, -25 stupnjeva, kao i u susjednim balkanskim zemljama. Škole u Bukureštu neće raditi u ponedjeljak i u utorak

VIDEO

Europa je u nedjelju drhtala od zime pošto se ledeni val iz Sibira postupno proširio čitavim kontinentom odnijevši najmanje tri života, jedan u Francuskoj i dva u Poljskoj.

Commuters drive in the snow-covered Bois de Vincennes in Paris, France, as winter weather with snow and freezing temperatures arrive in France

Ledeni val iz Sibira stigao je u nedjelju poslijepodne do Francuske, gdje je temperatura pala na -10 Celzijevih stupnjeva a vjetar je pojačavao osjećaj hladnoće kao da je -18, javlja služba Meteo France.

Tridesetpetogodišnji beskućnik pronađen je mrtav u nedjelju ujutro u Valenceu, na jugoistoku zemlje, gdje se živa u termometru tijekom noći spustila na -3 stupnja. Prve informacije navode na zaključak da je umro od hladnoće, priopćile su vlasti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
People use umbrellas to protect themselves from falling snow in the Champs de Mars in Paris, as winter weather continues in northern France

U Poljskoj su se dvije osobe smrzle u noći na subotu. U nedjelju je temperatura dosegnula gotovo -12 Celzijevih stupnjeva.

U Rusiji je državni meteorološki zavod upozorio da će između 23. i 28. veljače zemlju pogoditi "neuobičajeno niske" temperature. U noći na ponedjeljak u okolici Moskve očekuju se -24 Celzijeva stupnja, a u nekim mjestima u središtu Rusije čak -35.

Gotovo u čitavoj Rusiji u iduća tri dana očekuju se mećave.

A young woman pulls another who uses skis in the Parc Monceau as winter weather bringing snow and freezing temperatures continues in Paris

U jugoistočnoj Europi, neuobičajena studen za ovo doba godine očekuje se u Rumunjskoj, -25 stupnjeva, kao i u susjednim balkanskim zemljama.

Škole u Bukureštu neće raditi u ponedjeljak i u utorak, a slično je stanje i u trima okruzima na jugu zemlje, gdje se očekuju velike količine snijega.

A vehicle is seen in a field after it left the road, next to A924 near Kinnaird

U središtu Europe, u Austriji i u Mađarskoj, ali i u Velikoj Britaniji, Italiji i Španjolskoj, vlasti su pozvale stanovnike da se pripreme na dolazak fenomena poznatog kao "Moskva- Pariz", fronte iznimno hladnog zraka iz Sibira.

Naprotiv, niske temperature u Belgiji nisu u nedjelju spriječile skupinu stotinjak kupača da na -2 Celzijeva stupnja koliko je bilo izmjereno u Huyju, na istoku zemlje, skoče u rijeku Meuse s temperaturom vode od 3 stupnja, kako bi sudjelovali u godišnjem "zimskom preplivavanju" rijeke, belgijskoj tradiciji staroj više od 50 godina.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...
Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...