Obavijesti

News

Komentari 28

U potkrovlju uzgajao 'travu': Postavio grijalice, ovlaživače...

U potkrovlju uzgajao 'travu': Postavio grijalice, ovlaživače...
4

Stvorio je uvjete za strogo kontrolirani cjelogodišnji uzgoj kanabisa odnosno marihuane i to višestruko kvalitetnije od iste takve uzgojene u prirodnim uvjetima...

VIDEO

U improviziranom, ali vrlo sofisticiranom laboratoriju u potkrovlju obiteljske kuće u kojoj je boravio u zadarskoj Brodarici, 53-godišnjak je uzgajao marihuanu.

Stvorio je uvjete za strogo kontrolirani cjelogodišnji uzgoj kanabisa odnosno marihuane i to višestruko kvalitetnije od iste takve uzgojene u prirodnim uvjetima na otvorenom prostoru. Naime 53-godišnjak je cijelu etažu kuće toplinski izolirao, opremio klima uređajem, grijalicama, ventilatorima, ovlaživačem prostora, sustavom za dopremanje čistog zraka, sustavom infracrvene i LED rasvjete, tajmerima za  električnu energiju, mjeračima temperature i vlage, te drugom opremom koja pospješuje rast i razvoj biljaka. Instalirao je sustave za pročišćavanje  vode, navodnjavanje i prehranu biljaka.

Uz to je precizno vodio evidenciju o datumima sadnje, zalijevanja i prehrani biljaka kao i dozama dodanog gnojiva.  U laboratoriju je vrijedni poljoprivrednik tijekom rujna i listopada ove godine zasadio i uzgojio ukupno 419 stabljika visine od četiri do 100 centimetara, od kojih je 174 stabljike pobrao i stavio na sušenje, dok su 254 biljke u fazi  rasta.

- Ovo je do sada, najsofisticiraniji sustav za "indoor" uzgoj marihuane, pronađen na području Policijske uprave zadarske - rekao je načelnik zadarskog krima Bore Mršić u srijedu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Od pronađenih 419 stabljika marihuane berbom se sa svake dobije od 30 do 50 grama cvjetnih vrhova marihuane, što ukupno čini oko 17 kilograma po jednom uzgojnom intervalu, a na godišnjoj razini i više od 60 kilograma.

- Marihuana uzgojena na ovaj način, posjeduje znatno povećan udjel aktivnog sastojka THC-a u odnosu na običnu marihuanu, pa je tako i njena cijena na   narko tržištu znatno veća. Kilogram ovakve marihuane na ilegalnom narkotržištu stoji oko 22 tisuće kuna, a ukupna vrijednost pronađene trave premašuje 350 tisuća kuna. Na uličnoj preprodaji cijena višestruko raste, tako da se gram preprodaje po 110 kuna, što u konačnici čini njenu vrijednost većom od dva milijuna kuna - dodaje Mršić.

Policajci su uz opremu oduzeli u još   546 grama marihuane namijenjene ilegalnoj prodaji, više desetaka sjemenki kanabisa, vagu za precizno mjerenje i uređaj za vakuumiranje osušene droge namijenjene daljnjoj preprodaji. U toj su ga namjeri spriječili policajci  Odjela kriminaliteta droga, Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske i to nakon  višemjesečnog kriminalističko istraživanja. 

- Izvršenom pretragom obiteljske kuće u Zadru, na gradskom predjelu Brodarica, u kojoj je osumnjičeni s obitelji neprijavljeno boravio, i krim istraživanjem koje je uslijedilo, utvrđeno je da je pronađena marihuana bila namijenjena distribuciji na zadarskom tržištu. Muškarac je uz kaznenu prijavu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa  drogama priveden pritvorskom nadzorniku te će biti odveden na ispitivanje kod Općinskog državnog odvjetnika, a potom i sucu istrage Županijskog suda u Zadru - kažu zadarski policajci.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.