Obavijesti

News

Komentari 77

U Praljkovoj ćeliji bilo je pismo, na kuverti je pisalo ime 'Nika'

U Praljkovoj ćeliji bilo je pismo, na kuverti je pisalo ime 'Nika'
1

Slobodan Praljak imao je zdravstvenih problema pa je uza se u ćeliji stalno imao i nekoliko bočica s lijekovima. Da je tamo skrivao otrov, nije utvrđeno...

VIDEO

General Praljak imao je zdravstvenih problema, čemu je zasigurno pridonio i stres kojemu je bio izložen proteklih godina. Zato je uza sebe, u ćeliji, već dulje vrijeme imao nekoliko bočica s lijekovima među koje je mogao sakriti i otrov. Kada ga je, kako i od koga dobio tek treba utvrditi, ali zasad je jasno da stražari nisu provjeravali sadržaj bočica jer se bližio kraj rada Tribunala, pa su kontrole bile ležernije, kazao je Praljkov blizak prijatelj za Večernji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:01

Glasnogovornik Haaškog suda Nenad Golčevski demantirao je medijske kalkulacije da je Slobodan Praljak preminuo u sudnici, no potvrdio je da će pored službene istrage koju  pokreću nizozemski istražitelji i Haaški sud pokrenuti vlastitu, neovisnu istragu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:44

Tribunal je o smrti obaviješten u 14.25 tog dana, već daleko iza vremena kad je Praljak prebačen u haašku bolnicu – tvrdi glasnogovornik Golčevski. 

Istodobno s otvaranjem istrage u petak je u Haagu otpočela i obdukcija Praljkova tijela. Na zahtjev suda prisutna su bila i dva hrvatska stručnjaka, no njihova imena nisu objavljena. Haaški sud u petak navečer objavio je kako je u krvi Slobodana Praljka pronađen kalijev cijanid koji je uzrokovao zastoj srca što je i bio uzrok njegove smrti.

Tek treba utvrditi kako je otrov Slobodan Praljak čitavo vrijeme uspješno skrivao.

U svojoj ćeliji je ostavio pismo naslovljena samo 'Nika'

Nizozemska istražna sutkinja nazvala je Praljkovu dugogodišnju odvjetnicu Niku Pinter dan nakon samoubojstva i kazala odvjetnici da je u pregledu Praljkove ćelije pronađeno pismo namijenjeno njoj, otkrila je Pinter za Jutarnji. Sadržaj pisma nije poznat. Riječ je o dokumentu koji je trenutno predmet istrage o samoubojstvu, ali će ga Nika Pinter dobiti po završetku istrage.

Prije odlaska na izricanje presude Praljak je rekao odvjetnici: Budi i dalje čvrsta i govori kako i govoriš. Uputi ih na Arhimedov zakon.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

'Praljkovo samoubojstvo bila je njegova posljednja granata...'
OTVORILE SE STARE RANE

'Praljkovo samoubojstvo bila je njegova posljednja granata...'

Mostar je danas, zaključuju novinari Guardiana, i danas podjeljen grad. 'Cijela regija je u psihozi i jedna iskra mogla bi biti dovoljna da je cijelu ponovno zapali' govori Marin Tomaš

Praljak se otrovao cijankalijem, srce mu je ubrzo prestalo raditi
NALAZ OBDUKCIJE

Praljak se otrovao cijankalijem, srce mu je ubrzo prestalo raditi

Podsjetimo, Slobodan Praljak umro je u srijedu popodne u bolnici u Den Haagu nakon što je u sudnici odmah nakon izricanja presude popio tada nepoznat otrov
Kovač o presudi: Prestanimo biti patetični, osvijestimo se
'HRVATI SU SPASILI BIH'

Kovač o presudi: Prestanimo biti patetični, osvijestimo se

Nužno je i legitimno da se za koji dan u New Yorku, pred Vijećem sigurnosti UN-a, koje je svojom rezolucijom i osnovalo Haaški sud, iznese stav Hrvatske o njegovu radu, smatra Kovač