Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U proračunu je bilo čak 80 posto nepravilnosti u radu

None Foto: S. Midzor

U saboru se raspravljalo o reviziji proračunskog novca koja je pokazala da je u 80 posto bilo nepravilnosti. Uočili su ih i u šest ministarstava

Prema nalazu državne revizije o poslovanju proračunskih korisnika kod njih 80 posto u 2006 uočene su nepravilnosti u radu. Nepravilnosti su uočene između ostalog i u šest ministarstava i to: gospodarstva, turizma, poljoprivrede, pravosuđa, obrazovanja te obrane, a propise je kršio i Fond za privatizaciju. SDP-ova Dragica Zgrebec upozorava da čak ni državni proračun nije dobilo bezuvjetno mišljenje revizije, što kaže, budi sumnju u realnost proračunskog deficita i sumnju u korupciju. Prema izvješću najviše se ogriješio bivši ministar poljoprivrede i to kod dijeljenja poticaja.
-Za sufinanciranje otkupa mlijeka jednoj velikoj tvrtki dano je četiri milijuna kuna više od onoga što je Vlada propisala. Zanimljivo je da naš ministar nije podnio ni moralnu odgovornost, nego je voljom premijera premješten u novo ministarstvo gdje će raspolagati sa još više novaca - rekla je Zgrebec. IDS-ov Damir Kajin upozorio je da je ovo izvješće dokaz da nam novac curi kao da nam je država švicarski sir.
- Gulimo kožu sirotinji sa najvišim PDV-om na hranu, a tamo gdje država može zaraditi najviše, novac se prepušta hrvatskim sinovima koji su se obogatili u pretvorbi i privatizaciji - rekao je.

Komentari (2)
  • Uzalud vam trud, komunistička partija hdz se pobrinula oko promocije senzacionalističkih priča o srbiji i Kosovu kroz medije. Realnost i stvarnost bitni za državu nisu zanimljivi.

    22. 2. 2008,   20:02
  • A o kojoj je to velikoj tvrtci mlijeka riječ i tko je tu i koliko imao koristi od toga jer pretpostavljam da ih ima...dajte nam to u detalje umjesto iscrpnih informacija tipa; tko je koga i na koji način u našem \"svijetu poznatih i slavnih\", ne budite škrti...Godina je pred nama, bolje spriječiti nego liječiti odlaskom po pozajmicu u EU sa \"sretnim kravatama\"...

    24. 2. 2008,   20:34