Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U rijeci Dobri našli preminulog muškarca, vjerojatno migranta

None Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Akcija traganja okončana je pronalaskom mrtvog tijela nepoznatog muškarca, a je li riječ o migrantu i ostale okolnosti utvrđuje policija, izjavio je za Hinu HGSS-ovac Dubravko Butala

U rijeci Dobri na području Generalskog Stola policija i HGSS u petak su pronašli tijelo nepoznatog muškarca. Slijedi očevid i utvrđivanje identiteta, izvijestila je u karlovačka policija nakon što su trojica migranata dan ranije izvijestili policiju da je jedan migrant pao i nestao u rijeci.

Akcija traganja okončana je pronalaskom mrtvog tijela nepoznatog muškarca, a je li riječ o migrantu i ostale okolnosti utvrđuje policija, rekao je Hini pročelnik karlovačkog HGSS-a Dubravko Butala.

Potraga je bila kratka, jer je tijelo pronađeno svega 150 metara od mjesta gdje su migranti navodno pokušali prijeći slap. Potragu su, kaže Butala, obavljala četvorica spasitelja s dva čamca i jednim dronom za pregledavanje riječnog korita iz vode i zraka.

Tri strana državljana prijavili nestanak

Sinoć su HGSS i policija bili u neposrednoj blizini, ali se tim za spašavanje na brzim i divljim vodama nije spuštao u rijeku jer je na snazi bio drugi režim rada hidrocentrale Lešće te je voda tekla bujicom i bila je visoka, a danas su mogli ući u vodu pa je tijelo ubrzo pronađeno zapleteno u granju uz obalu.

A group of migrants attempt sto illegally cross the border into Croatia on the Pljesevica Mountain near Bihac PROBIJAJU SE KROZ SNIJEG Migranti uz hrvatsku granicu: 'Da je kod nas mir, ne bi došli'

Karlovačka Policijska uprava izvijestila je jutros da su jučer oko 18.30 sati 'imali postupanje' na području općine Generalski Stol gdje su zatečena tri strana državljana za koje se sumnja da nezakonito borave u Republici Hrvatskoj. Prema njihovim navodima,četvrti je prilikom pokušaja prelaska rijeke Dobre nestao.

Prema izjavi policijske glasnogovornice Andreje Lenard 'trojica migranata su u obradi, jer još traje kriminalističko istraživanje u vezi zakonitosti njihovog ulaska i kretanja na području Republike Hrvatske', a prema saznanjima iz bolnice oni su pregledani i dobrog su zdravlja.

Komentari (23)
  • dobro

    23. 12. 2018,   13:59
  • Samo jedno tijelo? :(

    23. 12. 2018,   15:10
  • Što imaju radit u tuđem dvorištu?

    23. 12. 2018,   14:50