Obavijesti

News

Komentari 6

U Rovinj dolazi marketinška zvijezda Sir Martin Sorrell

U Rovinj dolazi marketinška zvijezda Sir Martin Sorrell
3

Krema svjetskog oglašavanja okupirat će Rovinj od 28. do 31. ožujka na Danima komunikacija. Ove godine na festivalu će biti čak četvrtina više predavača nego lani, a zvijezda programa je, najavili su, Sir Martin Sorrell

VIDEO

Na Danima komunikacija serviramo znanje na pladnju, dovodimo rekordan broj predavača, a kreiran je najjači program dosad. Poručio je Davor Bruketa, predsjednik Uprave HURA-e, uoči početka Dana komunikacija. Od 28. do 31. ožujka Rovinj će okupirati krema svjetskih oglašivača. Ove godine na festivalu će biti čak četvrtina više predavača nego lani.

- Svake godine dovodimo sve bolje predavače. Mali lokalni festival izrastao je u mjesto koje posjećuju neke od najvećih faca naše industrije - istaknula je direktorica festivala i programa Dana komunikacija, Dunja Ivana Ballon i najavila zvijezdu festivala - Sir Martina Sorrella.

- Čovjek je to koji je ugledni The New Yorker proglasio najvećim celebrityem u svijetu tržišnog komuniciranja. Ovo je novi veliki iskorak našeg festivala kojem već dugo tepaju “mali Cannes“, a koji ne želi biti ničiji mali” - poručili su Bruketa i Ballon. 

Zagreb: Predstavljen program ovogodisnjih Dana komunikacija

Kako su istaknuli, Sir Martin Sorrell karijeru je započeo prije više od trideset godina preuzimanjem male britanske tvrtke za proizvodnju žičanih košarica za dućane zvane Wire and Plastic Products i od nje stvorio multinacionalnog marketinškog giganta, tvrtku WPP koja je brojčano i po prihodu najveća na svijetu s više od 3000 ureda u 112 zemalja. Danas je WPP vlasnik nekih od najvećih oglašivačkih agencija na svijetu među kojima su Grey, Ogilvy, GroupM, MediaCom, Mindshare, Wavemaker, Kantar i brojne druge. Na čelu tvrtke bio je duge 33 godine i time postao najdugovječniji te najbolje plaćeni direktor, i to tvrtke koja se nalazi na cijenjenom Financial Times Stock Exchange 100 indexu. Nakon višegodišnjeg uspješnog rada u WPP-u Sorrell je odstupio s mjesta izvršnog direktora i posvetio se novom izazovu i projektu, tvrtki S4 Capital.

Na Danima komunikacija još će kao predavači nastupiti i osvajač nagrade za najboljeg oglašivača na svijetu, Matt Biespiel, digitalni evanđelist Yousef Tuqan Tuqan, etički haker Ralph Echemendia, potpredsjednik VICE Media s titulom Star of Tech City, Mark Adams, prankster, novinar i autor fake restorana u Londonu na Trip Advisoru, Oobah Butler, autoritet u svijetu novih tehnologija i AI-ja za brendove, Yifei Chai, autor bestsellera i stručnjak za bihevioralni marketing, Mark Earls, Steve Vranakis, izvršni kreativni direktor Google Creative Laba, Swati Bhattacharya, prva kreativna direktorica u Indiji i ambasadorica Cannes Lionsa, Che-Wei Wang, lider generativnog dizajna, MIT alumni i izlagač poznate MoMA-e, Jessica Chapplow (e-commerce & emerging platforms); Aaron Sherinian (Vice President, Global Communications Transformation, Philip Morris), Ali Ali, jedan od top 10 redatelja na svijetu i autor slavnog virala Never Say No to Panda te mnogi drugi.

Zagreb: Predstavljen program ovogodisnjih Dana komunikacija

Ove godine novost na festivalu je "quickie" u šumici.

- Riječ je, naravno, o novoj dvorani Quickie koja se nalazi u šumici hotela Lone i koja je jedinstvena po tome što će sudionici predavače moći izravno pitati sve što ih zanima i na ta pitanja dobiti jednako izravne odgovore - istaknuli su. 
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Obrađeno više od 99,5 posto biračkih mjesta: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno više od 99,5 posto biračkih mjesta: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti

Hrvatska bira 11. saziv Sabora odnosno 151 zastupnika. Građani svoje pravo mogu iskoristiti do 19 sati, kada se birališta zatvaraju
FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto