Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U sarajevskom zatvoru umro kardiolog dr. Ognjen Šimić (55)

None Foto: D.Pavletić

Umro je od posljedica srčanog udara. Zbog srčanih problema ranije su mu ugrađena dva stenta. Kardiolog je osuđen na dvije i pol godine zatvora zbog primanja mita

Kardiolog Ognjen Šimić (55) umro je u sarajevskom zatvoru od posljedica srčanog udara.

Šimić je kaznu zatvora od dvije i pol godine zbog primanja mita, u skladu s međudržavnim sporazumima, od 28. lipnja prošle godine izdržavao u zatvoru poluotvorenog tipa na planini Igman pored Sarajeva. Od srčanih problema patio je godinama. Godine 2006. je završio u bolnici u predinfarktnom stanju i ugrađena su mu dva stenta. 

Nakon što je osuđen za primanje mita izjavio je da bi kaznu radije služio u BiH nego u Hrvatskoj s obzirom da je imao dvojno državljanstvo. Nakon toga je na Vrhovnom sudu BiH osuđen na dvije i pol godine zatvora uz dopuštenje da nakon izlaska može raditi kao liječnik. 

Šimića je zbog korupcije Županijski sud u Rijeci 2008. godine osudio na devet godina zatvora. Mito je primao dok je radio kao kardiolog u Rijeci. Godinu dana poslije Vrhovni sud je preinačio presudu i pravomoćno ga osudio na pet godina zatvora. Osuđen je za primanje mita u iznosu od 500 do tri tisuće eura u više navrata dok je bio na mjestu predstojnika odjela za kardiokirurgiju u Kliničkom centru Rijeka od 2001. do 2006. godine.

Služenje kazne u Hrvatskoj izbjegao je zahvaljujući dvojnom državljanstvu.

Komentari (220)
  • ...kakva ironija, kardiolog umro od zatajenja srca...

    9. 5. 2012,   22:22
  • Iako se kaže o pokojnicima sve najbolje, nažalost kod njega to ne važi. On nije uzimao mito. On je tražio i ucjenjivao obitelj da bi operirao. Izigravao je boga i odlučivao tko će "ostati, a tko otići". Tražio je i dobio ogromne novce, a osuđen je samo za siću koju su mu uspjeli dokazati. Ljiga i moralna nula od čovjeka. Neka mu bog sudi!

    9. 5. 2012,   22:20
  • Koje l' ironije... Svejedno - pocivao u miru.

    9. 5. 2012,   22:02