Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U šest mjeseci u Hrvatskoj se ubilo 11 tinejdžera

None Foto: Z.Rukavina 9

U posljednjih nekoliko mjeseci život si je oduzelo čak 9 tinejdžera. Neke je na očajnički čin nagnala nesretna ljubav, neke škola, a za neke se ne zna

DVA NAJBOLJA PRIJATELJA ZAJEDNO OTIŠLA U SMRT
Ni godinu i pol dana nakon stravičnog samoubojstva dvojice mladića, Miroslava Habijaneca (20) i Danijela Horvata (19) iz Rakitovice nedaleko Donjeg Miholjca, njihove obitelji ne znaju što ih je potaknulo da se u noći 10. ožujka 2006. godine zajedno objese na isto drvo u dvorištu obiteljske kuće. Mladići su samoubojstvo planirali nekoliko dana, a Miroslav je nekoliko mjeseci ranije i najavio da će se ubiti jer je bio duboko nezadovoljan svojim životom u neimaštini. No, Danijel nije imao nikakvog razloga. Njegova je obitelj bila dobro stojeća i ne zna zašto je odlučio slijediti svojeg najboljeg prijatelja u smrt.

UČENIK SE OBJESIO U KUĆI NA PAGU
Nedavno se na otoku Pagu objesnio 16-godišnji učenik trećeg razreda srednje škole. Nije ostavio oproštajno pismo i ne zna se što ga je nagnalo na tragičan čin.

DJEČAK IZ SL. BRODA OBJESIO SE ZBOG LJUBAVI?
U Sibinju kraj Slavonskog Broda prije dva mjeseca ubio se Zvonimir Barić (15). Ni on nije ostavio oproštajno pismo, a nagađalo se da je kumovala nesretna ljubav.

BJELOVAR: UBIO SE ZBOG JEDINICA U ŠKOLI
U travnju ove godine život si je oduzeo i bjelovarski učenik Ivan Šola (18), koji se se također objesio. U očaj su ga natjerale tri jedinice zbog kojih je trebao ponavljati razred.

DVA MLADIĆA SE UBILA JER SU RAZBILI AUTOMOBIL
Zbog straha i srama što je razbio sestrin automobil Ivan Crčić
(16) iz Jarmine kraj Vinkovaca upucao se iz puške. Zbog sličnih razloga presudio si je i 15-godišnji M.A. iz Slavonskog Broda, koji je razio očev automobil. Prije samoubojstva poslao mu je SMS te se objesio o remen hlača.

DJEVOJKA SE BACILA S MOSTA ZBOG NESRETNE LJUBAVI
Natali Ferlin (18) svoj mladi život odlučila je tragično skončati skokom s mosta u ponor rijeke Pazičnice u Pazinu. Tragediji je prethodio verbalni sukob s bivšim dečkom, a netom prije pada navodno ga je nazvala na mobitel i rekla što je naumila.

ODLIKAŠ SE OBJESIO, NITKO NE ZNA ZAŠTO
Objesio se i jedan odlikaš iz Sinja, T.Č. (16), koji je rekao roditeljima da ide brati šparoge. Pronašli su ga mrtvog. Nitko ne zna zašto.

DJEVOJČICE SKOČILE SA ZVONIKA CRKVE
Magdalena Krstačić (13) i Antonija Pahljina (15) SMS porukama najavile su svoj strašni čin prijateljima danima prije. Svoje mlade živote najbolje prijateljice prekinule su skočivši zajedno sa samostanskog tornja crkve sv. Ivana Evanđeliste na Rabu. Razlog nikome nije jasan.


PSIHOLOG: UZROK MOŽE BITI SINDROM ROMEA I JULIJE
Djeca u adolescentskoj dobi sklona su poistovjetiti se s grupom vršnjaka. Uzroci njihova skoka mogu biti različiti, od nekog zajedničkog psihičkog poremećaja, do sindroma Romea i Julije kao potrebe da odu zajedno i u smrt. Također, kod djece i mladih koji su psihički nestabilni, moguća je imitacija. Primjerice, ako su djeca vidjela da se netko njihovih godina ubio, možda je to bio okidač koji je i njih pokrenuo u tom smjeru, objasnila je psihijatrica Marija Baćan iz Poliklinike za zaštitu djece.
Komentari (8)
  • Strašno i zabrinjavajuće...

    28. 11. 2007,   16:29
  • Slažem se sa psihologom!!!

    28. 11. 2007,   19:38
  • bolesni ljudi, nebi bili bolesni da su bar pismo pustili !!! 18 godina ih hranis i milujes i tako ti vrate !!!

    28. 11. 2007,   11:45