Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U Šibeniku išarali spomenike žrtvama antifašističke borbe

None Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

U spomen-parku u Šibeniku netko je po spomenicima išarao fašističke simbole. Slovo 'U' te kukaste križeve. Vandali su se vjerojatno htjeli osvetiti za nedavno šaranje po grobu Ante Pavelića u Madridu.

U Šibeniku osvanuli novi fašistički grafiti. Naime, u spomen parku netko je napisao slovo "U" i kukaste križeve ispisane naopako.

Šibenik: U Spomen parku na Šubićevcu grafitima devastirani spomenici poginulima | Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Vandali su na glavnom zidu spomen parka "Ovo za Madrid" upisali i znak "anarchy", a time su se vjerojatno htjeli osvetiti za nedavno šaranje po grobu Ante Pavelića u Madridu.

Šibenik: U Spomen parku na Šubićevcu grafitima devastirani spomenici poginulima | Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL Šibenik: U Spomen parku na Šubićevcu grafitima devastirani spomenici poginulima | Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL Šibenik: U Spomen parku na Šubićevcu grafitima devastirani spomenici poginulima | Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Tema: Hrvatska

Komentari (202)
  • Nije mi jasno kakvi su to ljudi...i "fašistički" nastrojeni i "anifašisti", do čega je njima? Zašto ne žele živjeti normalno.? Što u konačnici dobivaju s tim,? Pa je nebi i ovako *ebeni život trošio u takve gluposti nema tih novaca.

    9. 3. 2019,   16:00
  • Kladio bih se da nakon ovog čina u vladi RH zadovoljno trljaju ruke! Naime, dok traje ideološka svađa između uvjetno rečeno pobornika partizana i ustaša vladajuća stranka ne mora ozbiljno brinuti kako Hrvatsku izvući iz ovoga blata da bi se održala na vlasti! A vrijeme ide!

    9. 3. 2019,   17:30
  • Hahahahaha....na fašističkim spomenicima srp i čekić, na antifašističkim svastika, a na Tuđmanu jaja....hahahaha....Što će ovom narodu bolji standard kada se i bez toga odlično zabavljaju

    9. 3. 2019,   16:30