Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U Siriji u dva dana 35 mrtvih: ISIL napao vojsku i saveznike

None Foto: REUTERS TV/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

SOHR koji ima sjedište u Velikoj Britaniji, a izvještava o ratu u Sirji putem široke mreže očevidaca na terenu, objavio je da je napad bio najveća operacija ISIL-a otkako je izgubio Baghouz

U napadima Islamske države (ISIL) na sirijsku vojsku i savezničke militante u središnjoj Siriji poginulo je 35 vojnika u dva dana, objavila je u subotu nevladina udruga Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR). 

Iako je Islamska država izgubila svoje posljednje uporište u Siriji u Baghouzu u blizini iračke granice prošlog mjeseca u napredovanju snaga koje imaju potporu Amerikanaca, borci te džihadističke organizacije i dalje imaju uporišta razbacana po središnjoj pustinji.

SOHR koji ima sjedište u Velikoj Britaniji, a izvještava o ratu u Sirji putem široke mreže očevidaca na terenu, objavio je da je napad bio najveća operacija ISIL-a otkako je izgubio Baghouz.

Napadi su se odvijali u nekoliko dijelova središnje Sirije, navodi SOHR.

Najintenzivniji napad bio je u području al-Kouma, sjeverno od antičkog nalazišta Palmire, naglasio je SOHR. Ondje su borci Islamske države usmrtili 15 sirijskih vojnika i drugih saveznika.

ISIL je u poruci objavio preko svojih medijskih predstavnika da je u zasjedi i sukobima usmrtio 20 sirijskih vojnika i ranio druge u regiji al-Sukhna, između Palmire i Deir al-Zora.

Sirijski mediji nisu objavili vijesti o napadima Islamske države, ni o smrtnim slučajevima među provladinim snagama.

Komentari (3)
  • SOHR je smiješna organizacija sa sjedištem u VB. Istina je da ima još neočišćenih područja pogotovo na potezu Palmyra-Suknah-Deir ez Zor, u sirijskoj pustinji. Još treba i osloboditi al rukhban kamp odakle su im stizala pojačanja i sva potrebna municija, hrana itd..

    20. 4. 2019,   11:26
  • ameri gube rat po običaju sve ratove su izgubili opljačkali su što su mogli sad bježe sa ratnim plijenom...treba zaustaviti pljačke amera diljem svijeta...pod hitno i tu zemlju privesti redu...a ne da pljačka diljem svijeta...

    20. 4. 2019,   11:37
  • Ajde svi ISILovci koji su došli u Europu, nazad u borbu.

    20. 4. 2019,   14:32