Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ministarstvo utvrdilo propuste u radu ravnatelja Joze Dragića

None Foto:

Dobio sam dosta poruka od roditelja koji imaju djecu u školi, koji zbog prijetnji nisu prijavljivali ništa policiji, rekao nam je danas otac žigosane djevojke. Iz Ministarstva su poručili da su utvrdili nepravilnosti u radu

Ponovno smo razgovarali i s ocem napadnute djevojke iz Zadra, Ademom Shalom koji kaže kako ima privedenih. 

- Prijetili su joj dok smo bili na Hitnoj, a prijetili su joj i kad su išli po marendu. Dočekali su je kod pekare i ta osoba joj je rekla da se pazi i da ne smije izaći više u kvartu. Mala se pripala, normalno, nego je pozvala roditelje. Ja sam više puta pokušavao doći do odgovornih u školi. Policija je obavila svoj posao i privela neke ljude - kaže otac učenice iz Zadra.

NAJAVIO DA IDE NA POLICIJU Otac žigosane cure iz Zadra: U školi mojoj kćeri i danas prijete

- Ne osjećam se baš loše, jer moramo jednom stati na kraj nasilju u školama. Jučer sam dobio dosta poruka od roditelja koji imaju djecu u školi, koji zbog prijetnji nisu prijavljivali ništa policiji, i škola je zabranila da se zovu policija i novinari - rekao je i dodao kako je u školi mala grupa huligana koji rade probleme i drugi ih se boje. 

Otac i kći iz Zadra koju je upaljačem žigosao kolega iz razreda prijavili nove prijetnje policiji Reporterka: Rozeta Bogeljić

Posted by 24sata on Friday, February 8, 2019

- Ako treba ja ću biti žrtva koja će ići u javnost dok se nasilje u školi ne riješi - rekao je i dodao da je bio prisiljen doći s policijom jer mu se ravnatelj nije javljao na pozive. 

- Starija kći je išla u istu školu, prebila ju je druga učenica, pala je u nesvijest, htjela je ići na Hitnu, ali joj nisu dali nego su je doveli doma - rekao je Shala koji smatra da bi ravnatelj trebao na 'mali odmor'.

Očekujem sankcije

Podsjetimo, ravnatelj Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Zadar Jozo Dragić danas je za javnost pročitao izjavu kojom moli da se ne snima škola. 

- Očekujem da snosim krivicu ako je to tako, ali ja sam stvarno učinio sve po protokolu o nenasilju u školi. 

Zadar: Ravnatelj Å¡kole u kojoj je učenik žigosao učenicu dao izjavu medijima INSPEKCIJA U ZADRU 'Učinio sam sve po protokolu. Nažalost, očekujem sankcije...'

- Nisam ja izjavio da je to bila dječja igra, to su djeca meni rekla. Tražili su me da ne zovem ni liječnika ni policiju - rekao je i dodao kako bi sada vjerojatno drugačije postupio.

- Ne bih poštivao njihovu volju - dodao je.

Inspekcija se danas nalazi u školi, a, kako doznajemo, Ministarstvo obrazovanja poslalo je i dodatnog inspektora iz Splita.

- Do sada je u nadzoru koji traje nedvojbeno utvrđeno da postoje propusti i nepravilnosti u radu ravnatelja, kao stručnog i poslovodnog voditelja Škole, no tek će se po konačno utvrđenom stanju moći utvrditi opseg i težina nepravilnosti, a prema čemu će se postupati u skladu s propisima i ovlastima. Očekujemo da će u prvoj polovici sljedećeg tjedna biti okončan nadzor te će biti poznati svi detalji slučaja - priopćili su iz Ministarstva obrazovanja.
 

Komentari (103)
  • Podrzavam oca ove djevojke! Tako treba a ne se voditi “pametniji popusta” pa onda trpjeti sr*nja! Treba govoriti i upirati prstom u nepozeljna ponasanja a od sutnje nista osim jos vise sr*nja

    8. 2. 2019,   16:37
  • Gazda Joza što je post'o direktor smatra valjda da je žigosanje samo mala šala i normalna dječja igra, isto ko njegov skoro imenjak Joso što je pred koju godinu prst u gu..cu proglasio rukovanjem.

    8. 2. 2019,   17:03
  • Podrška gospodinu Ademu Shali i njegovoj kćeri ! Nasilje u hrvatskim školama , već se godinama gura pod tepih. Zar se stvarno treba dogoditi ono što se je dogodilo stotinama žena koje su ubili njihovi muževi /partneri , da bi sustav konačno reagirao. STOP NASILJU U DRUŠTVU na svim razinama : od neisplaćivanja plaća, do lihvarskih kredita i ovršnog zakona , pa do nasilničkog izbornog sustava. Nasilje ima mnogo oblika.

    8. 2. 2019,   16:17