Obavijesti

News

Komentari 35

U Skupštini UN-a predstavit će otok Zlarin kao globalni projekt

U Skupštini UN-a predstavit će otok Zlarin kao globalni projekt
1

Iako je naglasak njezinog službenog posjeta SAD-u Opća skupština UN-a na kojoj će u utorak govoriti deveta, predsjednica će posjetiti i kliniku koju vodi dr.Tomisalv Mihaljević i predsjedati Vijećem žena svjetskih vođa

VIDEO

Iako je naglasak službenog posjeta SAD-u Opća skupština UN-a u New Yorku, hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović započet će ga u petak posjetom klinici u Clevelandu kojom upravlja Hrvat, dr. Tomislav Mihaljević. Istoga dana bit će počasna gošća na gala večeri Udruženja hrvatsko-američkih profesionalaca koje okuplja američke Hrvate - poduzetnike iz različitih područja.

U ponedjeljak će sudjelovati na Klimatskom summitu glavnog tajnika UN-a, gdje će s ostalim predsjednicima i premijerima revidirati što se sve napravilo po tom pitanju. Očekuju je brojni bilateralni razgovori između ostalog i sa  turskim predsjednikom Recepom Erdoganom, jordanskim kraljem Abdulahom II., kosovskim predsjednikom Thaçijem, predsjednicom Gruzije Guramišvili, a teme razgovora bit će kriza između Saudijske Arabije i Irana,  Afganistan, Sirija i migranti.

Drugog dana posjeta govorit će pred Općom skupštinom UN-a, a za govornicom će se pojaviti deveta. Njezin govor, doznaje se na Pantovčaku, bit će posvećen krizi multilateralizma, u govoru će poduprijeti reforme koje provodi glavni tajnik UN-a, no naglasak će staviti na održivi razvoj i očuvanje okoliša.

Predstavit će projekt otoka Zlarin, jedinog otoka koji je lani odlučio da neće koristiti jednokratnu plastiku i to provodi. Nakon tradicionalnog ručka koji organizira glavni tajnik UN-a Antonio Guterres, radni dan predsjednica će završiti  tradicionalnom večerom koju priređuje američki predsjednik Donald Trump. 

Predsjednica će nasamo porazgovarati i s glavnim tajnikom UN-a te glavnim tajnikom OECD-a te lobirati za ulazak Hrvatske u tu organizaciju. Moderirat će jednim od šest središnjih panela- lokaliziranje ciljeva održivog razvoja, a potom ima svoj event- predsjedat će Vijećem žena svjetskih vođa. Predsjedanje tom jedinom organizacijom u svijetu koja okuplja bivše i sadašnje predsjednice i premijerke, preuzela je u ožujku. Grabar Kitarović jedna je od samo četiri žene na svijetu koje su izabrane izravno na izborima.

Po završetku službenog posjeta SAD-u, predsjednica još dva dana ostaje u Bostonu, gdje će se družiti s kćeri koja studira na Harvardu. Svoj privatan boravak najavila je Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa te najavila da će sve troškove tog dvodnevnog privatnog boravka podmiriti sama.

Pokretanje videa...

00:48
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk