Obavijesti

News

Komentari 100

'U šoku sam. Kada je udarilo, bilo je to kao atomska bomba'

'U šoku sam. Kada je udarilo, bilo je to kao atomska bomba'
2

Putnik u gliseru koji je preživio tešku pomorsku nesreću kod Dubrovnika kaže da ga je spasilo to što se ščućurio te što se držao za ogradu. Kaže i da je udarac bio strašan

VIDEO

To je bila atomska bomba. Čovjek koji je vozio taj gliser nije imao svjetla, a nas je bilo devet u čamcu i bili su veliki valovi. Ja sam sjedio na krmi i oko mene je bilo još troje. Moj prijatelj je bio s lijeve strane. Naprijed su bila troje mladih. Bili su sin i žena u gliseru. Kad je brod Lučke kapetanije udario u nas, jedino sam ja ostao u gliseru, moj prijatelj je zagnjurio gornjim dijelom i do pola je bio u moru i vratio se nazad. Vjerojatno sam i ja pet, šest sekundi bio u nesvijesti. To je bilo kao atomska bomba, priča Velimir Šetka, muškarac koji je preživio tešku pomorsku nesreću kod Dubrovnika. Šetka je inače iz naselja Momići u općini Kula Norinska.

'U takvoj hladnoći i valovima mislim da nikome nema spasa'

- Nakon pet sekundi vidiš da nikoga nema na brodu. Ništa ne znam kako se to desilo. Kažem prijatelju nešto je grunulo. Kaže mi on da smo imali katastrofu. Udario nas je brod ili mi udarili brod. Lučka kapetanija, to je veliki brod, osvjetljen. Trebao je voziti čovjeka na Mljetu koji je imao srčani udar pa se malo požurio. Kad nas je udario, odmah se vratio i svjetlio. Ja i prijatelj smo sami ostali u gliseru. Mokri, nakon 15, 20 minuta smo naišli na vozača glisera, plutao je mrtav. Pomogli smo ga izvući. Prošlo je još sat-dva i našli su ženu. To je bilo do 4 sata ujutro, koliko ja znam. Nas dvojica smo živi. U takvoj hladnoći i valovima mislim da nije bilo spasa nikome - kaže preživjeli. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Spasilo me što sam se skupio i čvrsto držao za ogradu'

- Ja sam se držao za ogradu. Skupio sam se i držao. Kad se to desilo, to me spasilo. Tko se nije držao... Vozač nam je dvije sekunde prije udara rekao: 'Ajme, što je ovo!' - rekao je preživjeli.

Dodaje da se osjeća jadno i da je u šoku da se takvo što može dogoditi na moru. 

- Ti zlatni ljudi došli tu raditi za 200, 300 kuna cijeli dan i tako nastradaju. Žalost - kaže preživjeli. 

'Ovo je moj drugi rođendan'

- Eto, od nas devet ostali smo živi ja i moj prijatelj Markota. On je dobro i sigurno će ga iz bolnice brzo otpustiti kući. Slomio je ključnu kost, ima udarac na licu i u prsima. Ali živi smo. Mogu vam reći da sam se ponovno rodio. Ovo je moj drugi rođendan - zaključuje Šetka.

Podsjetimo, u pomorskoj nesreći poginulo je dvoje ljudi, dvoje je preživjelo, dok se petero smatra nestalima. U tijeku je velika potraga za njima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a