Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U splitskom KBC-u vrištali od straha: Stigli nepozvani 'gosti'

None Foto: Miranda Cikotić/PIXSELL/Wikimedia

Tu su neugodnost odmah riješile nadležne službe, ali kako su blavori ušli u bolničke prostore, to nitko ne zna. Pretpostavlja se da su ušli tijekom izmjene prozora za vrijeme energetske obnove

U Klinički bolnički centar na Firulama nedavno su došla i dva vrlo neobična "pacijenta" - blavori, zmijoliki neotrovni gušteri. 

Pojavili su se u prostorima koji su namijenjeni pacijentima i medicinskom osoblju, najvjerojatnije tijekom izmjene prozora za vrijeme energetske obnove ovog KBC-a, javlja Slobodna Dalmacija

Jedan od njih pronađen je na Jedinici za anesteziologiju i intenzivno liječenje, dok je drugi "svratio" na Odjel fizikalne terapije. Kad ih je primijetilo bolničko osoblje, prvo su se prolomili vriskovi, a zatim su sve prijavili nadležnima.

- Tu su neugodnost odmah riješile nadležne službe, ali kako su gušteri ušli u bolničke prostore, to doista nitko ne zna - potvrdio je dr. Ivo Jurić, ravnatelj KBC-a Split. 

Osim guštera, u KBC-u se češće mogu primijetiti glodavci, odnosno miševi i štakori, uglavnom u podrumskim prostorijama. 

- Zbog tih pojava redovito obavljamo deratizacijske radove. Mogu reći da situaciju s "pantaganama" držimo pod kontrolom - naglasio je ravnatelj bolnice. 

Osim životinjskog svijeta, u KBC-u ponekad zna i "zavonjati" toliko jako da je rad i život u bolničkim prostorijama skoro pa nemoguć. Tako su se nedavno pacijenti i osoblje žalili na neugodan miris koji je dolazio iz podrumskih prostorija, ponajprije ispod prostorija na Psihijatriji, Fizikalnoj terapiji i Klinici za nuklearnu medicinu. Nakon potrebnih pregleda, ispostavilo se da je izvor neugodnog mirisa puknuta cijev, a problem je bio odmah riješen. 

 

Komentari (34)
  • to puste da vide tko je stvarno bolestan...

    7. 12. 2017,   14:02
  • Možda im nije bilo dobro pa došli potražiti pomoć, svaki na svoj odjel. :)))

    7. 12. 2017,   13:45
  • Kud uđe miš ili štakor, tuda može i blavor, ne treba za to izmjena prozora! Ako imaju blavore, treba ih ostaviti pa će se riješiti druge gamadi, jer blavor se hrani i manjim glodavcima, dakle - prirodna deratizacija! Tu gdje su se našli, nisu došli u šetnju, nego za plijenom. Blavori su za ljude bezopasni, dapače, mogu se naviknuti da budu uz čovjeka bez da se uplaše, samo ih se ne treba dirati. Jedne godine se jedan (poveći, preko 1 m) blavor par tjedana sunčao na plaži na Dugom otoku doslovno uz nas, svaki dan na istom mjestu - lijepo iskustvo!

    7. 12. 2017,   14:15