Obavijesti

News

Komentari 11

U Splitu i dalje nestašica krvi, Uber besplatno vozi do KBC-a

U Splitu i dalje nestašica krvi, Uber besplatno vozi do KBC-a
1

Iako se pozivu za davanje krvi odazvalo 150 građana, splitskom KBC-u potrebno je još barem 450 doza krvi kako bi mogli normalno raditi, istaknula je šefica odjela za transfuziju

VIDEO

Jučerašnjem apelu KBC Split zbog nestašica krvi krvne grupe A i O odazvalo se 150 građana, od kojih je, samo sto moglo dati krv. Preostalih 50 iz zdravstvenih razloga nije prikladno za davanje krvi. Iz bolnice su se zahvalili svim građanima koji su se odazvali, no ističu kako im je potrebno još 450 doza krvi kako bi bolnica mogla normalno funkcionirati.  

- Jučer ujutro su zalihe bile na kritičnoj razini pa je zbog toga centar radio dulje, a tako će raditi i danas.  Pozivamo sve dobre ljude da dođu i daruju krv - poručila je šefica odjela za transfuziju splitskog KBC-a Jela Martinović Mikulandra za HRT.

Poziv za darivanje krvi još je prije mjesec dana uputio Crveni križ grada Splita.

- Ovo je situacija kada se trebaju odazvati oni koji to nikad prije nisu napravili. Primjerice, mladi koji mogu pomoći, biti humani, biti onako u zajedništvu kao što smo sad pokazali s Vatrenima, svi smo ih dočekali, proslavili - izjavila je. 

Muškarci mogu davati krv i do 4 puta godišnje, a žene ipak nešto rijeđe od toga. .

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nama je važno da dođu, pa makar jednom godišnje ili dva puta i zalihe krvi bi bile dostatne - poručila je dr. Martinović Mikulandra.

Uber darivatelje besplatno vozi u KBC Split

Iz Ubera su objavili kako će u četvrtak besplatno prevoziti sve darivatelje krvi u KBC Split, a besplatnu povratnu vožnju Uberom do bolnice na Firulama u četvrtak, 19. srpnja, mogu ostvariti uz korištenje promo koda - DARUJEMKRV.

Prilikom otvaranja Uber aplikacije darivatelji krvi pod opcijom plaćanje moraju unijeti promo kod DARUJEMKRV te kao odredište vožnje odabrati KBC Split Firule. Za besplatnu vožnju Uberom pri povrtaku polazište također mora biti KBC Split. 

Krv se može dati od 7.30 do 18 sati u Zavodu za transfuzijsku medicinu u prizemlju zgrade KBC-a Split. Besplatnu vožnju Uberom do KBC-a Split te iz bolnice natrag do svog odredišta moguće je uz promo kod DARUJEMKRV koristiti od 7 do 18.30 sati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a