Obavijesti

News

Komentari 20

U Splitu je u 7 sati bilo 28°C: Toplinski val došao u Hrvatsku

U Splitu je u 7 sati bilo 28°C: Toplinski val došao u  Hrvatsku
3

Sunčano i vruće bit će još i u četvrtak u cijeloj zemlji, a od petka nestabilnije i manje vruće. Lokalnih će pljuskova od petka biti u unutrašnjosti, a u subotu i na Jadranu, većinom na sjevernom dijelu

VIDEO

Toplinski val s ekstremno visokim temperaturama koji je zahvatio sjeverozapadnu Europu, sve više prodire u Hrvatsku. Split i Senj su tako već u 7 sati mjerili 28 stupnjeva Celzija, u Pločama je bilo 27,4 stupnja, a na Hvaru 27. 

U Dubrovniku, Makarskoj i Šibeniku bilo je tek nešto ugodnijih 26 stupnjeva, a u Zadru i Rijeci 25. U Zagrebu su jutros izmjerena 22 stupnja. 

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, temperature u srijedu će skočiti preko 30 stupnjeva. U unutrašnjosti će ići do 33, a na moru do 25. U četvrtak će biti još toplije s maksimalnom temperaturom do 36 stupnjeva.

Izdan je narančasti meteoalarm za Istru i Dalmaciju, dok je žuto izdano za sjever Hrvatske. U četvrtak će jedino istočni dio Hrvatske biti bez upozorenja, dok su za druge dijelove izdana upozorenja za opasno vrijeme. Toplinski val najjači će biti u četvrtak, a zatim će u petak oslabjeti. 

Sunčano i vruće bit će još i u četvrtak u cijeloj zemlji, a od petka nestabilnije i manje vruće. Lokalnih će pljuskova od petka biti u unutrašnjosti, a u subotu i na Jadranu, većinom na sjevernom dijelu. Vjetar će na kopnu biti uglavnom slab dok će na Jadranu mjestimice umjeren jugozapadni i zapadni vjetar u subotu okrenuti na jugo.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a