Obavijesti

News

Komentari 382

'Kad bih vam rekao što nam to stiže, uveli bi nam sankcije...'

'Kad bih vam rekao što nam to stiže, uveli bi nam sankcije...'
1

Prvi program nacionalne televizije (RTS) najavio je da će vježbu od - Titela u Vojvodini, do Pešterske visoravni na teritoriju jugozapadne Srbije, prenositi sa 70 kamera...

VIDEO

Stogodišnjicu pobjede u Prvom svjetskom ratu Srbija obilježava velikom vojnom vježbom "Stoljeće pobjednika" u kojoj će na deset lokacija diljem zemlje sudjelovati 8.000 vojnika sa 645 borbenih sustava.

Zapovijed za početak vježbe izdana je jutros u devet sati na vojnom poligonu Pasuljanske livade, a u tijeku je prva aktivnost - prikaz zračnog napada u borbenoj skupini, u kojoj sudjeluje šest MIG-ova 29.

Riječ je o jednoj od najvećih vojnih vježbi u regiji tijekom koje će istodobno na deset različitih područja diljem Srbije biti izvedene vježbovne akcije bojevim streljivom uz sudjelovanje 100 tenkova, 100 oklopnih borbenih vozila, 100 topničkih i raketnih sustava, te protuzračne obrane.

Vučić: Mi smo tenkovska velesila

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Početku vježbe na vojnom poligonu Pasuljanske livade nazoči i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koji će, kako je najavljeno, tijekom dana s premijerkom Anom Brnabić posjetiti i privremeni poligon na Pešterskoj visoravni.

- Imamo puno tenkova, tenkovska smo velesila po broju, ali nismo imali ni 30, 40 tenkova koji su zaista radili. Neki nisu imali akumulatore, a najveći problem bile su posade. Imali smo maksimalno 65 posada, a danas ih imamo 100, samo iz aktivnog sastava koji sudjeluju u vježbi, nijednu nismo uzeli iz rezerve, rekao je Vučić.

Vučić je naglasio da će uskoro vojsci stići "još nešto o čemu ne može govoriti', a što je već plaćeno".

"Kad bih rekao, uveli bi nam sankcije", kazao je on, prenosi Klix.

Prvi program nacionalne televizije (RTS) najavio je da će vježbu od - Titela u Vojvodini, do Pešterske visoravni na teritoriju jugozapadne Srbije, prenositi sa 70 kamera.

Pupovac čestitao Vučiću

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća u Hrvatskoj Milorad Pupovac čestitao je predsjedniku Aleksandru Vučiću 100. godišnjicu završetka Prvog svjetskog rata-

"Povodom 100 godina od završetka Prvog svjetskog rata, u kojem je srpska vojska uz ogromne žrtve, kako vojničke tako i civilne, izvojevala jednu od najvećih pobjeda tog rata, čestitamo Vam tu veliku pobjedu", navodi se u pismu Milorada Pupovca, prenosi RTS.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 382
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor