Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Pao' je najtraženiji bjegunac: Hrvatska ga tražila 8 godina

None Foto: MUP

Darjan Ješovnik je u bijegu od 2011. godine te je za njim bila na snazi međunarodna potraga i Europski uhidbeni nalog zbog sumnje se da je dio zločinačkog udruženja

FAST jedinica Hrvatske (Fugitive Active Search Team) u suradnji sa FAST jedinicom Srbije, dana 6. travnja 2019. godine na području Srbije, locirala je i uhitila dugogodišnjeg bjegunca Darjana Ješovnika.

U bijegu od 2011. godine 

Darjan Ješovnik je u bijegu od 2011. godine te je za njim bila na snazi međunarodna potraga i Europski uhidbeni nalog zbog sumnje se da je dio zločinačkog udruženja čiji su članovi iz Južne Amerike prokrijumčarili najmanje 718 kilograma kokaina prema Hrvatskoj, Sloveniji, Španjolskoj i Nizozemskoj. Svi članovi zločinačkog udruženja, uhićeni su u ranijim akcijama policija na području Španjolske, Hrvatske i Srbije, međutim Darjan Ješovnik je uspio pobjeći, javlja MUP.

Skrivao se u više država

Nakon raspisivanja tjeralice pobjegao iz mjesta prebivališta u Ljubljani, Republika Slovenija i vješto se sakrivao na području više država. Upornim i ustrajnim radom policijskih službenika Odjela za ciljane potrage i precizno lociranje/FAST Hrvatska u suradnji sa FAST jedinicama Srbije, Crne Gore, Slovenije, Italije, Španjolske i Nizozemske, provjeravani su i praćeni svi tragovi do kojih su došli policijski službenici.

Lociranje i uhićenje Darjana Ješovnika pripremano je duže vrijeme, nakon što je operativnim radom policijskih službenika FAST Srbije utvrđeno da se koristi lažnim identitetom. Prilikom prelaska državne granice između Srbije i Mađarske, ciljano je izdvojen, identificiran i uhićen od strane policijskih službenika FAST Srbije u subotu oko 18.50 sati.

Rođen u istom mjestu kao i narkobos Darko Šarić

Darjan Ješovnik je duže vrijeme označen kao jedan od najtraženijih bjegunaca Hrvatske, a aktivno traganje i operativan rad policijskih službenika Odjela za ciljane potrage i precizno lociranje/FAST Hrvatska, potpomognut je bio i suradnjom sa Europolom gdje se nalazio kao jedan od pripadnika liste najtraženijih bjegunaca Europe.

Darjan Ješovnik je slovenski državljanin rođen u crnogorskim Pljevljima, rodnome mjestu narkobosa Darka Šarića. Na tjeralici se našao kao jedan od osumnjičenika u vjerojatno najvećoj međunarodnoj operaciji suzbijanja trgovine kokainom u Europi, operaciji Balkanski ratnik, usmjerenoj upravo protiv Šarića i njegova kartela. 

Komentari (31)
  • Dobro da im nije umro od starosti.

    9. 4. 2019,   11:21
  • Šta diraju čovjeka bezveze,lijepo je radio i zarađivao-prodavao drogu..nikog nije niti silovao niti istukao niti ubio. A ove majmune sta to sve sto sam naveo rade ,drže dva dana u zatvoru,ne stignu ni kavu sa zastitarima popit več su na slobodi. Majko moja mila! Di zivimo mi Bog ti jadan!

    9. 4. 2019,   11:27
  • Jakooo uporno i ustrajnoooo traganje.

    9. 4. 2019,   11:13