Obavijesti

News

Komentari 31

'Pao' je najtraženiji bjegunac: Hrvatska ga tražila 8 godina

'Pao' je najtraženiji bjegunac: Hrvatska ga tražila 8 godina
1

Darjan Ješovnik je u bijegu od 2011. godine te je za njim bila na snazi međunarodna potraga i Europski uhidbeni nalog zbog sumnje se da je dio zločinačkog udruženja

VIDEO

FAST jedinica Hrvatske (Fugitive Active Search Team) u suradnji sa FAST jedinicom Srbije, dana 6. travnja 2019. godine na području Srbije, locirala je i uhitila dugogodišnjeg bjegunca Darjana Ješovnika.

U bijegu od 2011. godine 

Darjan Ješovnik je u bijegu od 2011. godine te je za njim bila na snazi međunarodna potraga i Europski uhidbeni nalog zbog sumnje se da je dio zločinačkog udruženja čiji su članovi iz Južne Amerike prokrijumčarili najmanje 718 kilograma kokaina prema Hrvatskoj, Sloveniji, Španjolskoj i Nizozemskoj. Svi članovi zločinačkog udruženja, uhićeni su u ranijim akcijama policija na području Španjolske, Hrvatske i Srbije, međutim Darjan Ješovnik je uspio pobjeći, javlja MUP.

Skrivao se u više država

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon raspisivanja tjeralice pobjegao iz mjesta prebivališta u Ljubljani, Republika Slovenija i vješto se sakrivao na području više država. Upornim i ustrajnim radom policijskih službenika Odjela za ciljane potrage i precizno lociranje/FAST Hrvatska u suradnji sa FAST jedinicama Srbije, Crne Gore, Slovenije, Italije, Španjolske i Nizozemske, provjeravani su i praćeni svi tragovi do kojih su došli policijski službenici.

Lociranje i uhićenje Darjana Ješovnika pripremano je duže vrijeme, nakon što je operativnim radom policijskih službenika FAST Srbije utvrđeno da se koristi lažnim identitetom. Prilikom prelaska državne granice između Srbije i Mađarske, ciljano je izdvojen, identificiran i uhićen od strane policijskih službenika FAST Srbije u subotu oko 18.50 sati.

Rođen u istom mjestu kao i narkobos Darko Šarić

Darjan Ješovnik je duže vrijeme označen kao jedan od najtraženijih bjegunaca Hrvatske, a aktivno traganje i operativan rad policijskih službenika Odjela za ciljane potrage i precizno lociranje/FAST Hrvatska, potpomognut je bio i suradnjom sa Europolom gdje se nalazio kao jedan od pripadnika liste najtraženijih bjegunaca Europe.

Darjan Ješovnik je slovenski državljanin rođen u crnogorskim Pljevljima, rodnome mjestu narkobosa Darka Šarića. Na tjeralici se našao kao jedan od osumnjičenika u vjerojatno najvećoj međunarodnoj operaciji suzbijanja trgovine kokainom u Europi, operaciji Balkanski ratnik, usmjerenoj upravo protiv Šarića i njegova kartela. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu