Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Napadači su bili obrazovani, a jedan je studirao u Australiji...

None Foto: PIXSELL/REUTERS 8

Do sada je uhićeno 58 ljudi. Predsjednik Maithripala Sirisena je najavio da će napraviti potpunu reorganizaciju sigurnosnih službi i policije. Identifikacija mrtvih i dalje traje

Prema zadnjim informacijama u masakru na Šri Lanki ubijeno je 359 ljudi. Eksplozije su se dogodile za vrijeme uskrsnih misa u kršćanskim crkvama u Negombu, Batticaloi i Colombu i u luksuznim hotelima u Colombu.

Prvi rezultati istrage masakra na Šri Lanki pokazuju kako da je serija bombaških napada čin odmazde zbog terorističkog napada na Novom Zelandu.

Policija u Šri Lanki je potvrdila da je među devet bombaša samoubojica bila i jedna žena. Ministar obrane kazao je da se radi o obrazovanim napadačima, a za jednog se vjeruje i da je studirao u Velikoj Britaniji te Australiji.

Policija istražuje tvrdnje ISIL-a da su oni odgovorni za napad, a došlo je i do novih uhićenja. Uhitili su još 18 ljudi na četiri lokacije. Premijer Ranil Wickremesinghe je rekao u utorak kako traže još sumnjivaca te da su mogući novi napadi. Dosad je uhićeno 58 ljudi.

Predsjednik Maithripala Sirisena je najavio da će napraviti potpunu reorganizaciju sigurnosnih službi i policije. Identifikacija mrtvih i dalje traje, javlja AFP. Među poginulima je i 45 djece.

U zemlji je u ponedjeljak navečer uvedeno izvanredno stanje kako bi vlasti održale sigurnost i rad osnovnih službi tijekom istrage o bombaškim napadima.

Komentari (30)
  • Jako dobro se zna koje su zemlje glavni sponzori ISIL-a...Par nuklernih udara u Zaljevu i stvar bi jednom zauvijek bila gotova...Ali gle ćuda,baš te države-sponzori su i veliki prijatelji naših prekooceanskih saveznika...

    24. 4. 2019,   08:43
  • Kako mislite obrazovani ? Hoćete reći da su znali čitati ? A čuj ovo za jednog se VJERUJE da je bio visoko obrazovan hehehehehehe

    24. 4. 2019,   10:04
  • Australci su se opet osramotili.

    24. 4. 2019,   10:49