Obavijesti

Promo sadržaj

Danas počinje Ambienta na Zagrebačkom velesajmu

Danas počinje Ambienta na Zagrebačkom velesajmu
5

Ovogodišnja Ambienta održava se od 11. do 15. 10. i ponovno predstavlja koncepcijski i komunikacijski redizajniranu priču o ideji, dizajnu, arhitekturi i hrvatskoj proizvodnji

Ovogodišnja Ambienta održava se od 11. do 15. 10. i ponovno predstavlja koncepcijski i komunikacijski redizajniranu priču o ideji, dizajnu, arhitekturi i hrvatskoj proizvodnji. Svojim sadržajem i dalje se pozicionira kao najvažniji poslovni događaj drvne industrije u Hrvatskoj.

U šest paviljona Zagrebačkog velesajma Salon će biti prezentiran kroz tematske cjeline ambiDOM - sve vrste namještaja, parketi, vrata, prozori, dekori; ambiDESIGN - zona ultimativnih dizajnerskih dostignuća domaće industrije namještaja; ambiPRO - materijali, oprema, strojevi; ambiENERGO - biomasa, peleti.


Design zone

Ambienta već drugu godinu za redom predstavlja dizajnersku izlagačku cjelinu pod nazivom DESIGN ZONE. Osim renomiranih domaćih i inozemnih proizvođača namještaja i tvrtki koje se bave projektiranjem i opremanjem interijera, zastupnika poznatih svjetskih dizajnerskih brandova, kao i dizajnerskih studija predstavit će se i mladi, još nedovoljno afirmirani dizajneri u izlagačkoj cjelini Ambienta Box.

Unutar Design Zone predstavit će se izlagači koji će prikazati svoje najnovije proizvode i serije proizvoda od kojih je dio nagrađen prestižnim svjetskim nagradama za dizajn poput Red Dot-a, IF Design Award-a, Interior Inovation Award-a, A'Design Award i ostalih nagrada. Neki od izlagača na Ambienti će po prvi puta premijerno hrvatskoj javnosti predstaviti svoja najnovija inovativna rješenja.

Prikazat će se raznolika paleta proizvoda, dostupna sada i na hrvatskom tržištu koja objedinjuje sve potrebe modernog čovjeka, a s ciljem stvaranja ugodnog prostora za život i rad, bez obzira radi li se o interijerima, eksterijerima ili pojedinim produktima koji korisnicima oplemenjuju prostor.

Igraonica za najmlađe, vrijedne nagrade i priznanja izlagačima

Sajam Ambienta brine i o najmlađim posjetiteljima. Ustanova za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje Suvenir Arbor će, uz izlaganje proizvoda iz svog proizvodnog programa, omogućiti djeci da se igraju na njihovom izložbenom prostoru u igraonici „Arborko“.

Izdvajamo dodjelu renomiranih priznanja i nagrada izlagačima: Nagrada novinara za najbolji proizvod; DIZAJN PLUS - nagrada za dizajn te MOBIL OPTIMUM priznanja kvalitete najviše ocijenjenih proizvoda. U pratećem dijelu Salona izdvajamo tematske izložbe: MIKS - međunarodna izložba keramike i stakla; Izložba studentskih radova - Namještaj i opremanje prostora, Šumarski fakultet; te Izložba radova učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna.

Glavna nagrada za posjetitelje je kuhinja po mjeri u vrijednosti 30.000 kn sponzora PRIMA. Posjetitelji mogu još osvojiti stol za blagavaonu, dvosjed s jastucima i baldahinom, električni kamin, kuhinjski blok, madrac, jastuk od memory pjene, tepih, ogledalo, fotelja,…

Institucionalna podrška i partnerska suradnja

Hrvatska gospodarska komora okupila je na Ambienti veliki broj hrvatskih proizvođača namještaja i proizvoda od drva koji će se predstaviti u paviljonima 8A i 9. Također će se predstaviti i projekt „Drvo je prvo!“ koji se provodi u svrhu poticanja uporabe drva i podizanja svijesti stanovništva o njegovoj uporabi i održivosti šumarstva.

Zahvaljujući financijskoj i medijskoj potpori Grada Zagreba, intenzivnoj partnerskoj suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, Hrvatskom gospodarskom komorom,  Šumarskim fakultetom, Hrvatskim šumama i sastavnicama Zagrebačkog holdinga te osobito povjerenju izlagača, Ambienta potvrđuje status najvažnijeg poslovnog i medijskog događaja drvno-prerađivačkog sektora u Hrvatskoj.

Radno vrijeme je od 10 do 22 sata. 
Ulaznice su 30,00 kn i 20,00 kn za učenike, studente i umirovljenike.

Više informacija potražite na www.zv.hr/ambienta

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Plodine stigle i u Korenicu
PROMO

Plodine stigle i u Korenicu

Otvorenjem supermarketa u Korenici, Plodine su dosegle broj od ukupno 134 supermarketa diljem Hrvatske, te najavljuju nastavak širenja maloprodajne mreže.

Otkriveno tko stoji iza slogana "Dobar izbor Zlatnog vrijedi!"
PROMO

Otkriveno tko stoji iza slogana "Dobar izbor Zlatnog vrijedi!"

U jeku izborne kampanje i brojnih poruka koje nas okružuju svaki dan, nismo mogli ne primijetiti jednu koja će se svidjeti svima
Akademija prirodnog graditeljstva u Vukomeriću
PROMO

Akademija prirodnog graditeljstva u Vukomeriću

Matko Šišak u Vukomeriću vodi akademiju prirodnog graditeljstva, gdje se polaznici kroz 12 dana uče graditi kuće od prirodnih materijala poput drva, slame i gline