Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U nesreći na A3 izgubila muža i sina: Ostala mi je samo kći...

None Foto: Franjo Lepan/24sata 6

U prometnoj nesreći kod Županje poginulo je četvero ljudi, mladić koji je bio vezan je preživio. Svetlana Rašić iz Kruševca izgubila je supruga koji je vozio automobil i sina (14), koji je molio da ide s tatom na put

Sin je inzistirao da krene s ocem na put, to je i prije radio, tihim je glasom, shrvana od tuge, rekla Svetlana Rašić iz Kruševca.

VIDEO: DETALJI UŽASA KOD ŽUPANJE Tražili prijevoz preko aplikacije i ukrcali se u automobil smrti...

U prometnoj nesreći na autocesti A3 u blizini Županje Svetlana je izgubila supruga Vladicu i sina Nikolu (14). 

- Ostala mi je samo kći. Nema više mog malog Nidže - rekla je Svetlana za srpski Blic.

Poginulo je četvero ljudi, osim oca i sina, stradali su putnica (42) i putnik (47), dok je suvozač (28), koji je jedini bio vezan, prošao s lakšim ozljedama. 

Foto: Franjo Lepan/24sata

Putovali su prema Ljubljani, a ostalo troje putnika prijevoz je dogovorilo preko aplikacije 'tražim prijevoz'. 

Kazaljka se u trenutku sudara zaustavila na 140 km/h.

- Nitko na ovom dijelu autoceste, od Velike Kopanice do Bajakova, nije poginuo u zadnje tri godine, a ove godine već imamo petero mrtvih, rekli su radnici Hrvatskih autocesta iz Županje koji su u četvrtak otklanjali posljedice nesreće.

- Troje putnika je poginulo na mjestu nesreće, među njima i dječak. Jedan je dovezen živ, ali je nažalost ubrzo preminuo. Mladić koji je preživio ima lake tjelesne ozljede i biti će zadržan u bolnici još nekoliko dana kako bi pratili njegovo zdravstveno stanje - rekla je Sonja Marinković, glasnogovornica Opće županijske bolnice Vinkovci.

Komentari (27)
  • Kada je zima ima onaa uzrečica koja kaže "kapa glavu čuva", a kada se voziš u automobilu onda vrijedi uzrečica "pojas život čuva". Meni je jasno da se oni ne vežu pojasom u Srbiji, ali kada ideš u drugu državu, onda nastojiš bar tamo poštivati sve propise te države. Na žalost, to ih je stajalo života.

    25. 4. 2019,   17:43
  • Ljudi vezite sigurnosni pojas, u velikom postotku to ce vam sacuvati zivot, nije to u autu zbog policije, nego zbog vase sigurnosti. Ovaj je mladic dobro prosao, jer i pored toga sto je bio vezan mogao je stradati od svojih nevezanih saputnika.Jer kad nisi vezan pri velikoj brzini i prevrtanju si poput projektila. Zato inzistirajte na vezivanju sig. pojasa i vasih saputnika. Zivi i zdravi bili...

    25. 4. 2019,   18:01
  • Pojas,pojas i pojas

    25. 4. 2019,   17:32