Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U sukobu anarhista i desnice na Lezbosu ozlijeđeni migranti

Sukobi su počeli u nedjelju navečer nakon što je skupina krajnje desnice "Patriotski pokret" pozvala na okupljanje ispred glavnog trga u Mitileni gdje je u znak prosvjeda kampiralo oko 200 Afganistanaca

Više od desetak migranata i izbjeglica, većinom afganistanskih državljana, ozlijeđeno je u noći s nedjelje na ponedjeljak nakon sukoba sa skupinom krajnje desnica na otoku Lezbosu, navodi policija. 

Sukobi su počeli u nedjelju navečer nakon što je skupina krajnje desnice "Patriotski pokret" pozvala na okupljanje ispred glavnog trga u Mitileni, središtu otoka, gdje je kampiralo od utorka blizu 200 Afganistanaca s obiteljima u znak prosvjeda protiv bijednih uvjeta boravka na otoku. 

Usprkos naporima policije da kontrolira situaciju, skupina krajnje desnice bacala je boce s vodom i baklje te je lakše ozlijedila više od desetak Afganistanaca koji su prebačeni u bolnicu, po prvim informacijama policije. 

Sukobi su trajali čitavu noć i prerasli u tučnjavu između krajnje desnice i anarhista koji su došli spasiti migrante. 

Policija je bacala suzavac kako bi rastjerala gomilu i evakuirala trg gdje su bili migranti, primorani vratiti se u prihvatne centre na otoku. 

Komentari (4)
  • ako čemo biti zločesti,...ako im nevalja neka s vrate nazad.. ako čemo se smijat...po imenu otoka baš su pravi našli...

    23. 4. 2018,   17:13
  • Ajd neka pametna od Grka

    23. 4. 2018,   19:36
  • Nevjerovatna glupost Grka, napadaju frau ? Merkelicine doktore i inzinjere ):

    23. 4. 2018,   20:32