Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'U tim spekulacijama još jedino moja tetka nije bila ministrica'

Šprajc se obrušio na Andreja Plenkovića koji nije objavio imena novih ministara: 'Takav neprimjeren odnos prema javnosti nije imao čak ni Plenkovićev prethodnik Tomislav Karamarko'

Zoran Šprajc je u RTL Direktu iznio zanimljiv komentar na obraćanje javnosti Andreja Plenkovića, koji je trebao objaviti imena kandidata za ministre, a na kraju to nije učinio. Šprajc je svoj komentar objavio i na Vijesti.hr s naslovom: 'Kako je Plenković povukao medije za nos, ali i mediji imaju poveći nos pa ih nije problem povući'.

Evo što kaže Šprajc: 

'Konačno znamo kako će izgledati nova Vlada Andreja Plenkovića, ali ne zahvaljujući tome što je to objavio Andrej Plenković jer on nije objavio ništa, nego se pozvao na medije koji su objavljivali svašta. 

Cijela Hrvatska večeras je čekala da Andrej Plenković ispuni svoje obećanje od jutros i službeno objavi imena ministara u svojoj Vladi. Iz HDZ-a su čak dolazile informacije da će Plenković pred novinare izaći sa svim svojim ministrima koji su cijeli dan dolazili i odlazili iz središnjice HDZ-a.   

I kad je Plenković oko 19 i 30 konačno stao pred novinare, stao je sam i nije objavio ništa osim da je sastavio Vladu, a na pitanje kako mu izgleda Vlada, novinare je uputio na medije, tj. druge novinare.  

Dakle, Plenković je jutros, kad nam je bacio udicu rekao: "Poslije ćemo. Danas će biti pravih izjava pa da ne improviziramo jutros. Imamo još neke konzultacije, sve ću vam reći na vrijeme. Imamo sve, sve se zna, samo ću vam ja reći kad dođe vrijeme", poručio je. 

I Plenković večeras kad smo se na udicu upecali. Na pitanje tko su novi ministri, odgovorio je: "To ćemo obaviti sutra, ali čini mi se da je u medijima već sve, tako da nema potrebe da ja sada nabrajam ministre."   

E sad, kako su mediji tijekom dana objavljivali svašta, u tim spekulacijama još jedino moja tetka nije bila ministrica, glasnogovornik HDZ-a okupljenim novinarima je precizirao kako se trebaju informirati iz samo jednog portala koji je očito imao najbolji pristup Plenkovićevom šalabahteru.  

Takav neprimjeren odnos prema javnosti nije imao čak ni Plenkovićev prethodnik Tomislav Karamarko, koji nije baš znao s medijima, ali je uoči objave HDZ-ovih ministara u Oreškovićevoj vladi svim novinarima ravnopravno podjelio popis s imenima.'

Šprajc u nastavku nabraja ministre koji bi trebali biti u novoj vladi.

Komentari (96)
  • 20..Ministara...koja smo mi banana od drzave...jadan nas narod...zasto smo se borili...za ove lopove...

    19. 10. 2016,   06:09
  • Sprajcu cista desetka. Tako se komentiraju nesposobne Vlade kao izravne prijevare biraca. Zorane bravo!

    19. 10. 2016,   04:31
  • Bravo Zoran,svaka je na mjestu.

    19. 10. 2016,   06:48