Obavijesti

News

Komentari 241

'U Udbi sam bio Kolega, Sova i Dejan, ali bez mojeg pristanka'

'U Udbi sam bio Kolega, Sova i Dejan, ali bez mojeg pristanka'
1

Zlatko Bagarić je kao mladić se u lipnju 1974. Šeksu povjerio da on i njegov otac pripadaju ekstremnoj emigrantskoj organizaciji. Šeks je nakon toga otišao u Udbu i prijavio razgovor

VIDEO

Suočen s dokumentima iz arhiva, Vladimir Šeks priznao je novinaru Jutarnjeg lista - koji je objavio dokumente prema kojima je Šeks “otkucavao” mladog Zlatka Bagarića Udbi - da je imao kodna imena Kolega, Sova i Dejan, ali da nije bio suradnik nego su mu službenici SDS-a “pakirali”.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:24

Zlatko Bagarić, koji je kasnije kao kralj kockarnica likvidiran u Zagrebu, kao mladić se u lipnju 1974. Šeksu povjerio da on i njegov otac pripadaju ekstremnoj emigrantskoj organizaciji. Šeks je nakon toga otišao u Udbu i prijavio razgovor. Novinaru Jutarnjeg rekao je da su Bagarići bili pod pratnjom, i da se njihovi razgovori snmaju, pa je vjerovao da je riječ o klopki. Zato je, kaže, da izbjegne klopku, prijavio Bagarića. U izvješću Udbe piše: “Zlatko je otvoreno nudio nekim licima koja su se nalazila na privremenom radu da stupe u organizaciju i da za fašističku organizaciju izvedu neku akciju u zemlji”. Bagarić se nakon toga našao pod pratnjom KOS-a, otvorena mu je tzv. početna operativna obrada JNA.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Šeks je izvijestio i o planiranju atentata na Tita u Austriji. 

Vladimir Šeks iz Hrvatskog državnog arhiva dobio je, nekim čudom, sve dokumente koje je novinar Jutarnjeg prije toga pogledao. U Arhivu nemaju objašnjenja kako je do toga došao.     

HRT je dobio u nedjelju navečer kratku izjavu Vladimira Šeksa.

- Ne želim komentirati navode Jutarnjeg lista koji su netočni, tendenciozni i manipulativni, a također ni lažljive, klevetničke tvrdnje Nikole Grmoje - rekao je Šeks. 

Šeksa brani Branimir Glavaš koji je između ostalog na Facebooku napisao da je to "ništa drugo do pokušaja teške kompromitacije Vladimira Šeksa kako bi se pritisnulo predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, da se stvarno distancira od Šeksa i udalji ga iz svoje blizine". 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 241
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a