Obavijesti

News

Komentari 564

U Uredu predsjednice se čude ponašanju Dalije Orešković

U Uredu predsjednice se čude ponašanju Dalije Orešković
1

Zamjerili su joj posljednje istupe u medijima, koji su objavili da Ured predsjednice danima ignorira pitanja koje im je uputilo Povjerenstvo u vezi predsjedničinog puta u SAD

VIDEO

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa zaprimilo je danas odgovor s Pantovčaka na tri prijave protiv predsjednice Kolinde Grabar Kitarović zbog puta u SAD, potvrdila je predsjednica Povjerenstva Dalija Orešković, piše Večernji.hr.

Dodala je kako tu točku još ne može staviti na dnevni red, jer zaprimljeni podatci nisu dostatni.

- Kao i u svakom drugom predmetu, kad zaključimo da imamo dostatno podataka na koje se možemo osloniti i koje možemo iznijeti javnosti, uvrstit ću taj predmet na dnevni red. Za sada još nije takva situacija - rekla je Orešković.

Zamjerili su joj posljednje istupe u medijima, koji su objavili da Ured predsjednice danima ignorira pitanja koje im je uputilo Povjerenstvo. Neslužbeno se doznaje kako smatraju da su odgovorili na sva pitanja Povjerenstva i ne namjeravaju slati nikakvu dopunu.

Uvjereni su da Orešković 'manipulira datumima i činjenicama' i poručuju kako im je Povjerenstvo taj dopis poslalo poštom 3. siječnja. U Uredu su ga zaprimili 5. siječnja, 6. je bio blagdan, zatim vikend pa je predmet u obradu otišao tek 9. siječnja, a odgovor su Povjerenstvu danas poslali vozačem, kažu na Pantovčaku.

Razljutile su ih izjave Dalije Orešković u kojima tvrdi da je Povjerenstvo u pismu kojim je zatražilo da mu se razjasne okolnosti putovanja predsjednice u SAD, zatražilo i da im se dostavi pozivno pismo za posjet SAD-u. Na Pantovčaku tvrde kako takav zahtjev nisu zaprimili i sve proglašavaju 'medijskom manipulacijom'. Dodaju kako se čude takvom ponašanju Dalije Orešković i kako u svemu 'prepoznaju zlonamjernost'.

Orešković pak tvrdi da je riječ o pogrešnoj interpretaciji i da nikad nije rekla da na Pantovčaku ignoriraju zahtjev. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 564
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...