Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U Vukovaru zapaljena hrvatska zastava izvješena na pročelju

Zastavu Republike Hrvatske koja je bila izvješena na obiteljskoj kući 52-godišnjaka u Vukovaru, nepoznati počinitelj zapalio je u ranim jutrarnjim satima 5. kolovoza

Nepoznati počinitelj u jutarnjim je satima 5. kolovoza, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, zapalio zastavu Republike Hrvatske koja je bila izvješena na obiteljskoj kući 52-godišnjaka u Vukovaru, izvijestila je PU vukovarsko-srijemska. 

Policija istražuje sve okolnosti događaja.

Iz  Ministarstva branitelja Republike Hrvatske poslano je priopćenje povodom ovoga nemilog događaja u kojemu stoji:

 "Ministarstvo branitelja RH najoštrije osuđuje čin paljenja državne zastave koji se jučer, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 20. obljetnicu osloboditeljske Vojno-redarstvene operacije "Oluja", dogodio u Vukovaru, gradu koji je podnio zastrašujuće ljudske i materijalne gubitke da bi se hrvatski državni stijeg danas slobodno mogao viti diljem naše zemlje.

 Državna zastava Republike Hrvatske jedan je od najvažnijih nacionalnih simbola, za koji su mnogi hrvatski branitelji dali i svoje živote, pa je jučerašnje paljenje zastave obezvrjeđivanje te žrtve i uvreda slobodnoj i demokratskoj državi koju zastava predstavlja. Ministarstvo branitelja, stoga, apelira na policiju da u najskorijem mogućem roku pronađe i primjereno sankcionira počinitelja ovoga vandalskog čina", stoji u priopćenju.

Gradska organizacija SDP-a Vukovar: Osuđujemo paljenje zastave

Gradska organizacija SDP-a Vukovara poslala je medijima priopćenje u kojem je najoštrije osudila paljenje zastave u Vukovaru. Priopćenje donosimo u cijelosti:

"Gradska organizacija SDP-a Vukovar najoštrije osuđuje paljenje zastave Republike Hrvatske na obiteljskoj kući u Vukovaru, baš kao što smo to javno učinili i u travnju kada je Vojislav Šešelj palio hrvatsku zastavu u Republici Srbiji.

Smatramo da se činom paljenja zastave namjerno ugrožavaju međuetnički odnosi i narušavaju do sad učinjeni napori međusobnog uvažavanja i razumijevanja unutar vukovarske zajednice. Također smatramo da to nije stav manjinske srpske zajednice u Vukovaru, nego pojedinaca koji vrlo grubo kršeći zakon, namjerno „potpiruju vatru“. Ovom prilikom osuđujemo i sramotna skandiranja u Kninu povodom proslave Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 20 godina od VRO „Oluja“, jer ona sigurno ne pridonose razvoju tolerancije, demokracije, zajedništva i poštivanju ljudskih prava.

Vjerujemo da će mjerodavne institucije Republike Hrvatske u svim slučajevima kršenja zakona i narušavanja javnog reda i mira, kao i govorima mržnje reagirati po zakonu, brzo i efikasno". 

Komentari (97)
  • samo da je palit, pljačkat, klat, silovat...tu su najbolji...onak mučki...kukavičko srce...

    6. 8. 2015,   10:56
  • kažu hrvati počinili progon hahah...pa to je kao da upadneš nekom s bejzbol palicom u kuću i onda očekuješ da te još pozove na ručak. Da nisu oni napali i ušli u naš teritorij svi bi mirno i normalno živeli. Jesu li hrvati ušli u srbiju i ubijali? nisu. Samo su srbi ulazili u tuđe države i vršili genocide. I šta onda očekuju? da ih netko još i pohvali? samo za razliku od njih hrvati su gospodski poštedili civile, a mogli su ih bez problema ubiti. Dok srbi nisu poštedili nikoga, ni u vukovaru niti igdje, ni djecu u srebrenici. Ne mogu shvatiti taj narod, šta je njima u glavi da mi je znati, oduzeta im je čista zdravorazumska logika

    6. 8. 2015,   10:54
  • A Vi samo titrajte ja.. susjedima Srbima. Dajte im vlast da se ne osjećaju ugroženo. E jadni smo u p.. m...

    6. 8. 2015,   10:51