Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U Vukovaru zaplijenili 15 kila marihuane vrijedne 250.000 kn

None Foto: PU vukovarsko srijemska

Prema Hunjetovim riječima zaplijenjena marihuane je visoke kvalitete, odnosno riječ je o cvjetnim vrhovima pa bi se njena vrijednost od 250.000 kuna uličnom prodajom popela i na dvostruko veći iznos

Nekoliko dana djelatnici Vukovarsko-srijemske policijske uprave radili su na otkrivanju vlasnika veće količine marihuane koja je pronađena u jednoj napuštenoj kući u Vukovaru. Postavljene su klasične 'čeke' i veoma brzo otkriven je 28-godišnjak iz Vukovara koji je 16. travnja navečer u oko 20 sati došao u kuću koja je bila pod nadzorom.

Foto: PU vukovarsko srijemska

Pokušao je iz jednog paketa uzeti određenu količinu marihuane kako bi ju preprodao. Nakon što su  kuću okružili policajci i kada je muškarac shvatio da je otkriven, dao se u bijeg. No, veoma brzo je uhvaćen i sredstva prisile priveden u policiju. 

Pretragom kuće pronađene su dvije putne torbe u kojima je bila spremljena a vjerojatno i dopremljena marihuana. Radi se o ukupno 14 paketa težine od oko 15 kilograma čija je vrijednost oko 250.000 kuna ali tržišna i do pola milijuna kuna, koliko bi muškarac zaradio da je to sve uspio prodao.

Nakon toga izvršene su još tri pretrage u nekim drugim kućama i objektima u Vukovaru, a uhićeni muškarac je predan pritvorskom nadzorniku zbog kaznenog djela neovlaštene prizvodnje i prodaje droga. Kako su pojasnili u policiji radi se o vrlo kvalitnoj marihuani jer je su se u kvalitetno odrađenim pakovanjima nalazili uglavnom cvjetni vrhovi što se na trižištu droga smatra vrlo vrijednim prizvodom.

Droga je vjerojatno proizvedena u Albaniji ili na Kosovu, a namijenjena je hrvatskoj tržištu, točnije vukovarsko-srijemskoj županiji. Uhićeni muškarac od ranije je poznat policiji po izvršenju nekih drugih kaznenih djela ali do sada nije bio prijavljivan za zlouporabu droga. 

Komentari (3)
  • ako je čobanković zbog 38 milijuna kuna za kaznu ogulio vreću krumpira, onda vukovarac nn 28 godina bi trebao dobiti za kaznu otvoriti vrećicu pommes frites

    18. 4. 2018,   13:08
  • pa ko koristi list osin vas kad važete??? p.s. mogli ste bar dat napravit ulje pa pomoč ljudima koji nemogu do njega a spasilo bi in život ili bar olakšalo nego taj ljek uništit tj. vratit na ulicu

    18. 4. 2018,   22:39
  • ova trojica imaju nekak blažene face.da ne fali jedan paket?

    18. 4. 2018,   19:59