Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U Waldorfskoj školi učenici nemaju ocjene ni udžbenike

None Foto: 24sataTV

VIDEO: U Waldorfskoj školi obavezni su predmeti ples, ručni rad, vrtlarstvo, razni obrti, orkestar i zbor. "Naša djeca u školi dobivaju znanja za cijeli život"


Komentari (43)
  • "gotovo uvijek imaju znatno niže ocjene." .. a ono .. ocjena je krajnji cilj skolovanja?? ne bih se bas slozio s tim .. "skupe ko sam vrag i da su zbog toga namijenjene samo imućnim obiteljima i elitistima" - a da ste mozda procitali clanak, vidjeli bi da je cijena 1.200 kuna mjesecno .. ako uzmemo u obzir da je u privatnim vrticima cijena 800-900 kuna . .to je sasvim prihvatljiv porast cijene jer ukljucuje pored opseznijeg skolovanja i raznorazne vanskolske aktivnosti (koje su takodjer nabroaje u clanku) .. sad je na svakome ponaosob da odluci . .dali mu je pametnije uloziti 200 kuna na otplatu najnovijeg modela mobitela .. pa jos 300 kuna na kladaru .. pa jos 300 na pljuge .. pa jos 300 na rundu frendovima .. itd itd .. ili da ulozi u skolovanje svog djeteta kako bi se naucilo razmisljati svojom glavom i jednog se dana SAMO pobrinulo za svoj uspijeh a ne da parazitski ceka sto ce mu drzava/drustvo/roditelji - pruziti/ostaviti/pokloniti

    19. 11. 2014,   17:13
  • Problem je što se u takvim školama uglavnom posvečuju razvijanju već istaknutih sklonosti, dok se na one druge ne daje prevelik naglasak i onda kad takva djeca dođu u normalne (za obične smrtnike) škole u kojima te nitko ne pita za tvoje afinitete nego te udave sa svim podjednako, dolazi do velikih poteškoća velikog broja djece. Imam primjer u familiji i dečko je imao stvarno velikih problema, ali uz puno truda i napora je prevladao i krenuo dalje. Da se je s tim svim susretao cijelo vrijeme, sigurno toga ne bi bilo. Sigurno je da niti to nije idealno za današnji način školovanja. Trebalo bi cijeli sistem prilagoditi tome i onda bi zasigurno iz takvog načina obrazovanja izlazili ljudi koji bi dali 100% svojeg prirodnog talenta društvu, a ostalo bi bilo pomalo zanemareno. Pitanje je kako bi izgledalo opće znanje tih generacija???

    20. 11. 2014,   09:44
  • Evo to je ono što Hrvatskoj neizmjerno treba - "nauče razmišljati svojom glavom"! A ne ostanu štreberi bubanti, nekreativni i nesadržajni za osmislit vlastiti program i aktivnosti. Veliki palac gore za sve alternativne načine učenja i odgajanja naše djece poput ovog!!!

    19. 11. 2014,   15:31