Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U Zadru 21 vozač nepropisno parkirao na mjestu za invalide

None Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Ovi statistički pokazatelji upućuju na činjenicu da i dalje značajan broj građana nepropisno parkira svoja vozila na mjestima namijenjenim za parkiranje vozila koja koriste osobe s invaliditetom

Zadarska policija je u utorak češće nadzirala korištenja parkirališnih mjesta rezerviranih za invalide. Utvrđeno je i sankcionirano ukupno 34 prekršaja nepropisnog parkiranja.

Od toga 21 prekršaj napravili su vozači koji su bespravno parkirali na mjestima za osobe s invaliditetom, a 13 ih je parkiralo suprotno prometnom znaku.

- Ovi statistički pokazatelji upućuju na činjenicu da i dalje značajan broj građana nepropisno parkira svoja vozila na mjestima namijenjenim za parkiranje vozila koja koriste osobe s invaliditetom te želimo ukazati svima da vode računa o znacima prava na pristupačnost te da ne onemogućavaju s vozilima ili na neki drugi način pristup osobama koje imaju probleme s mobilnošću - kaže Ivana Grbin, policijska glasnogovornica u Zadru. 

Komentari (10)
  • dobro da nisu "akciju" proveli na Velebitu ! U Zagrebu pred svakim centrom ih ima više,....ali ih ne diraju.......trta....

    6. 12. 2019,   06:53
  • U Zagrebu 21 vozač protupravno posjeduje invalidsku iskaznicu.

    5. 12. 2019,   13:56
  • Njih treba još nagraditi...za domišljatost i snalažljivost... Da policija radi svoj posao (ONOLIKO KOLIKO GA NE RADI) nebi trebalo toliko radara i svih ostalih akcija... Ako nisu striktno postavljeni da love one koji pričaju na mobitel, ili nisu vezani (NAŠI POLICAJCI TO NE VIDE) Neki ne vide jer su temeljna policija, a prometna okreće glavu...Kada bi bili konstatno na "zadatku" i prometni i temeljni, bilo bi daleko manje problema. Ako se pitate, zašto su u njemačkoj vozači disciplinirani, odgovor je jednostavan. Ako te policajac vidi da nisi vezan, ili pričaš na mobitel (slučajno u mimoilaženju)...okrene auto i za tobom...pa makar do kuće... Ili voze lagano po parkiralištu, i kada vide neku nepravilnost, naplate kaznu iako si ti neznam gdje...(razbijeno svijetlo, loše gume i slično) E sad, svi vi koji čete na ovaj komentar opaliti minuse se vjerojatno vidite u opisu :)

    6. 12. 2019,   10:26