Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U Zadru je hospitalizirana nova žrtva pilula Yasmin?

None Foto: Dalibor Urukalović

Zadranka (25) već deset dana leži u bolnici zbog dijagnoze tromboze u venskoj cirkulaciji i u predjelu glave. Donedavno je uzimala Yasmin

Zamjenik ravnatelja zadarske Opće bolnice dr. Dario Nakić nije mogao ni potvrditi ni opovrgnuti da je uzrok tromboze venske cirkulacije u predjelu glave I.B. (25) iz Korčule koja se desetak dana liječi na odjelu neurologije, uzimanje kontracepcijskih tableta Yasmin.
- Jedino što pouzdano znamo je, da je pacijentica uzimala kontracepcijski lijek Yasmin, ali još je prerano sa stopostotnom sigurnošću potvrditi jesu li tablete povezane s trombozom, kao i isključiti tu mogućnost - rekao je dr. Nakić.
Dodao je kako je za sada djevojčino stanje klinički stabilno i dobro, te da se neće dalje komplicirati.
- Postoji više uzroka koji mogu dovesti do stvaranja krvnog ugruška u krvnim žilama, najčešće u venskoj cirkulaciji. I kad isključimo sve moguće faktore, od nekih defekata ili imunoloških bolesti, tek tada možemo zaključiti kako je mogući uzrok tromboze uzimanje kontracepcijskih tableta rekao je Nakić.
Otprilike u isto vrijeme, kad je u zadarsku bolnicu primljena 25-godišnja pacijentica, u splitskoj je bolnici umrla 22-godišnja Zadranka, studentica koja je također uzimala Yasmin. Nesretna djevojka umrla je od plućne embolije.

Komentari (22)
  • 25 godina???Pa moja je baba već imala 5-tero dice do tada.Inače pola Hrvatica treba uškopiti jer ionako ne rađaju već samo slunjaju ko muve bez glave.Dite im ionako dođe ko kućni ljubimac.

    2. 10. 2008,   10:34
  • ma ne da sam ljuta na zene,nego i na muskarce..zar nije dovoljno sto se zene truju,pa j***mu sve..zar musko ,nezna"prekinut "na vrijeme,zar zene se moraju ubijat da udovolje zeljama muskima..postoje kondomi,kastracije,podvezivanje,ma neznam sta sve ne postoji..al pun mi je kufer gledati i slusati kako zene preuzimaju svu odgovornost za sprecavanje trudnoce..muski,ili vadite ili ne mocite ili si podvezite testise..koliko jos zene trebaju da propate,zar nije dovoljno sto cim se rode osudjene su na patnju,,a vi gluace,prestanite udovoljavati muskarcima nego kondom ili nek on nesto poduzme kod sebe da ne dodje do "nezeljene trudnoce"..a di su sad crkvenjaci da ovo komentiraju..protiv abortusa su,ali nisu protiv toga da sve cesce mlade djevojke umiru za zadovoljstvo muskaraca..cast savjesnim muskarcima kojih je tako malo..

    2. 10. 2008,   10:36
  • presvetli..aj ti pa se vrati u kameno doba..tvoja baba je rodila 5-ero,zato sto je dida tija..a ti ne pisi nebuloze..ja san majka i znam sto govorim..a ti Presvetli..da mi je znat po cemu:)

    2. 10. 2008,   10:43