Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U Zagrebu je tramvaj iskočio iz tračnica: Putnici ostali u šoku

None Foto: Čitatelj 5

Neobičan prizor u Zagrebu: U petak oko 17 sati stražnji dio ZET-ovog tramvaja linije 12 iskočio je iz tračnica kraj Tehničkog muzeja u Savskoj. Nije bilo ozlijeđenih

Bila sam u niskopodnoj 12-ici. Samo se streslo i stalo. Nitko nije ozlijeđen, što je najvažnije. Vozač je skretao iz Savske prema Tratinskoj. Prednji dio tramvaja je prošao, ali stražnji dio je iskliznuo iz tračnica, rekla nam je čitateljica.

Ona se u petak oko 17 sati vozila u ZET-ovu tramvaju linije 12, kada je tramvaj, kraj Tehničkog muzeja u Savskoj, iskliznuo iz tračnica. 

U ZET-u navode kako je na spoju tračnica iskočio samo jedan dio zadnjih kotača.

- Pomjerio se za svega par centimetara, a sigurnost putnika ni u jednom trenutku nije bila ugrožena - kazao je Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a. Dodao je kako je zastoj trajao oko sat vremena.

- Tek nakon tehničke kontrole ćemo znati zbog čega je došlo do iskakanja iz tračnica. Nitko nije bio u nikakvoj opasnosti, a ni tramvaj nema oštećenja - navodi Jurić. 

Dva izvanredna autobusa prebacila s putnike na Trešnjevku, dok su radnici ZET-a s dizalicom vraćali tramvaj na tračnice.

Iskakanje tramvaja prouzročilo je ogromne gužve na Savskoj.

Komentari (13)
  • Trebali su stavit zimske gume. Ljetne ne drže dobro na hladnoči. 😂 Bitno da nema ozljeđenih.

    16. 12. 2016,   21:42
  • Iskočio je zato što vozač ubrza tramvaj prije nego cijelo vozilo prođe skretanje pa se stražnji dio naglo zanese tj.prolazi zavoj puno većom brzinom.Već dugo sam se pitao kad će se tako nešto dogoditi jer se svaki dan nađem u potencijalnoj prilici.... Drukčije bi posljedice bile npr.na križanju Ilice i Frankopanske...

    16. 12. 2016,   22:29
  • Oce netko otic po te putnike koji su ostali tamo u soku?

    16. 12. 2016,   21:22