Obavijesti

News

Komentari 112

Optužili ga za pljačku i poslali u zatvor, a on je tužio državu

Optužili ga za pljačku i poslali u zatvor, a on je tužio državu
11

Danijel Brnos u nedjelju je u Vrsaru pucao na svoju bivšu djevojku i mladića. Nakon toga je pobjegao s mjesta zločina u BMW-u. Ležao je više od godinu dana u zatvoru

VIDEO

Danijel Brnos, kojeg policija sumnjiči da je u nedjelju hicima iz vatrenog oružja ranio mladića i svoju bivšu djevojku u Vrsaru, proveo je je 80 dana u istražnom zatvoru u Puli nakon što je optužen za pljačku, da bi na kraju ipak bio oslobođen optužbi jer je policija pronašla pravog krivca, javlja Večernji list.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:52

Brnos je početkom prosinca 2011. uhićen i osumnjičen, a dvadesetak dana poslije i optužen da je prijeteći pištoljem opljačkao tri tisuće kuna iz trgovine u Puli. Optužnica Županijskog državnog odvjetništva brzo je i potvrđena, nakon pripremnog ročišta bila je sazvana i rasprava, a onda je tužitelj ipak odustao od optužbe i kazneni postupak je obustavljen. Policija je, naime, uhitila pravoga razbojnika koji je, osim pljačke za koju su teretili Brnosa, osumnjičen i optužen za još šest razbojstava.

Tražio 174.000 kuna odštete

No, dotad je Brnos u istražnom zatvoru u Puli već proveo 80 dana, od 7. prosinca 2011. do 24. veljače 2012. Zbog toga je tražio novčanu naknadu od 160 tisuća kuna, kao i naknadu štete zbog izgubljenog mobitela, oštećenog sata i fotoaparata prilikom uhićenja te za troškove posjeta njegovih bližnjih dok je bio iza rešetaka. U zahtjevu za mirno rješenje spora, koji je podnio Općinskom državnom odvjetništvu u Puli, naveo je da je zbog nezakonitog uhićenja imao zdravstvene probleme i traženi iznos zaključio je na 174 tisuće kuna.

Bio već u zatvoru zbog pljačke

Brnos je tada priznao da je bježao od policije, i to kako je rekao, jer je među policajcima prepoznao jednoga s kojim je otprije imao problema. Stao je tek kad su rekli da će pucati.

Godinu i deset mjeseci Brnos je proveo u zatvoru zbog pljačke koju je počinio kao 20-godišnjak. Bio je prijavljen i za krađu motora, ali je kazao kako se pokazalo da za nju nije odgovoran.

Sukobio se s drugim zatvorenikom pa završio u samici

Kad je uhićen, policija ga je, tvrdi, držala 30 sati bez hrane i ispitivala zbog niza pljački od Umaga preko Pazina do Pule. Prošao je i detektor laži. Uvjeren je da bi bio i osuđen da pravi razbojnik nije uhićen. Psihički iscrpljen, sukobio se sa zatvorenikom u zatvorskoj šetnji i završio u samici, a potom je odvezen u zatvorsku bolnicu u Zagrebu, no ondje je psihijatar procijenio da je s njim sve u redu, piše Večernji list.

Ranio dvoje ljudi pa pobjegao

Podsjetimo, Brnos je u nedjelju oko 14 sati, u ulici Pineta u Vrsaru hicima iz vatrenog oružja ranio 19-godišnju djevojku i 23-godišnjeg mladića.

5
| Foto: Dusko Marusic/PIXSELL/Dreamstime

Brnos je potom pobjegao s mjesta zločina u tamnom sportskom automobilu, najvjerojatnije marke BMW.

Policija je pozala građane koji imaju korisna saznanja o Brnosu da informacije dojave na broj 192.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:03

Sve se odvijalo pred očima 50-ak turista koji su u panici počeli bježati. Navodno je motiv pucnjave ljubomora.

- Bili smo na balkonu i onda smo čuli pucnjeve. Prvo smo mislili da su petarde, a onda smo čuli vrištanje ranjene djevojke i turiste koji su se tu dole uznemirili. Onda smo sišli dolje i vidjeli što se dogodilo, a napadač je već bio pobjegao - kazali su očevici za 24sata.

10
| Foto: Dusko Marusic/PIXSELL/Dreamstime

Mladić i djevojka stabilno

Od ravnateljice Opće bolnice Pula, doc.dr. Irene Hrstić, doznajemo da su oboje, i mladić i djevojka propucani u glavu, vrat i prsni koš. No sreća je da se svaki metak zaustavio u tkivu ispod kože, pa im nije oštećen niti jedan vitalni organ. Nisu životno ugroženi, kaže doc.dr. Hrstić, a operativnim zahvatima liječnici pulske bolnice će im izvaditi zrna od metaka.

 

 

 



 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 112
VIDEO

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.
Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru

Problem sa SDSS-om se može riješiti. Ne moraju oni biti u novoj vladi, ali i oni i svi drugi predstavnici manjina mogu zadržati sva svoja prava i financiranje kao i dosad, smatraju u HDZ-u. Ali to neće biti lako provesti..