Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U zatvoru je zbog ubojstva muškarca koji je živ i zdrav?!

None Foto: Privatni album

Meksiko: Manuel Germán Ramírez Valdovinos tvrdi da su mu ubojstvo namjestili kako bi obitelj "žrtve" dobila novac od osiguranja. Kaže i da navodna žrtva živi u SAD-u

Manuel Germán Ramírez Valdovinos iz Meksika tvrdi da je već gotovo 19 godina u zatvoru zbog ubojstva muškarca koji je živ i zdrav. Valdovinos je radio kao učitelj glazbenog u školi u gradu Texapan.

U svibnju 2000. godine došao je kući s posla i slavio sa suprugom rođenje njihovog sina koji se rodio prije mjesec dana. Tada su u njihov dom upali specijalci, Valdovinosa su pretukli, stavili su mu lisice i strpali ga u vozilo.

Odvezli su ga u policijsku stanicu gdje su ga vezali metalnim lancima, mučili strujom i optužili za ubojstvo čovjeka kojeg je jedva poznavao. Manuel je tada imao samo 22 godine. Manuela su šokirale optužbe. Žrtvu je poznavao. Manuel Martínez Elizalde je od Manuela posudio novce, ali se nikada nisu posvađali.

Manuel Germán Ramírez Valdovinos tvrdi i da je čuo kako otac "žrtve" razgovara s policijom.

- Rekao im je da nisu smjeli mene uhititi jer sam ja prijatelj njegovog sina. Policajac mu je odgovorio da tražio da uhitimo ubojicu i da je sve riješeno s tužiteljem - tvrdi Manuel.  

Manuel Germán Ramírez Valdovinos je kasnije saznao da je "žrtva" bila osigurana na milijun dolara ako umre. Valdovinos i njegova supruga Esther tvrde da je Manuel Martínez Elizalde otišao u SAD gdje je napravio plastičnu operaciju .

Tvrde da živi u SAD-u, ali posjećuje svojeg oca koji je izgradio vilu od novca koje je dobio od osiguranja. Tvrde i da je otac "žrtve" platio policiji kako bi uhitila nekoga i optužila ga za smrt njegovog sina. Manuel Germán Ramírez Valdovinos tvrdi kako je policija "pronašla" navodno truplo žrtve, ali je bilo niže, nije imalo istu boju kože niti ožiljke koje je imao Manuel Martínez Elizalde. Manuela su osudili na 43 godine zatvora. On i njegova žena već godinama šalju pisma sucima i vlastima, ali još nisu dobili niti jedan odgovor. Manuel Germán Ramírez Valdovinos je pisao i predsjedniku Meksika, a nakon toga se obratio i američkom sudu za ljudska prava. Taj je sud razmotrio njegov slučaj i zaštitili su ga od eventualnog novog mučenja. Ako američki sud dade prijedlog Meksiku, Valdovinos bi mogao biti pušten. Također, tada bi trebali biti sankcionirani oni koji su ga mučili kako bi priznao nešto što, tvrdi, nije počinio, piše OddityCentral. 

Komentari (9)
  • Stvarno glupo.Čovjek robija a nikog nije ubio. U civiliziranim državama kao što je Hrvatska, ne ideš u zatvor ni kad nekog ubiješ.

    28. 2. 2019,   21:54
  • svi koji su u zatvoru na razne načine žele pobjeći van

    1. 3. 2019,   07:48
  • Opće poznato je i u Hrvatskoj da u zatvoru su nevini zatvorenici , a kriminalci su slobodni.

    3. 3. 2019,   02:12