Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U zraku: Višanka (29) rodila zdravog dječaka u helikopteru

None Foto: MORH

Sve se brzo odigralo i brzo smo sletjeli na Firule gdje smo sretnim roditeljima čestitali i pomogli u prihvatu bebe u porodilište, rekao je satnik Joško Ivančević

U helikopteru Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, u noći sa srijede na četvrtak u 3.34 sati, na svijet je došao dječačić kojega je 29-godišnja majka s Visa rodila iznad Šolte, desetak minuta prije planiranog slijetanja na helidrom KBC-a Split. 

Sretnom trenutku porođaja svjedočila je posada Eskadrile transportnih helikoptera (ETH) 93. zrakoplovne baze u sastavu: kapetan satnik Joško Ivančević, kopilot poručnik Marko Maradin, te tehničari letači narednik Jakov Matković i časnički namjesnik Leonardo Dumanić te dežurni liječnici, dr. Ante Pojatina i medicinski tehničar Jadran Aranza

Nakon poroda u zraku, beba je zbrinuta u rodilištu splitskih Firula.

- Nakon dobivenog poziva krenuli smo prema Visu gdje smo saznali kako je riječ o trudnici, a u njezinoj pratnji bio je i suprug. Negdje iznad Šolte počeo je porod, uzbuđenje je naravno bilo prisutno. Sve se brzo odigralo i brzo smo sletjeli na Firule gdje smo sretnim roditeljima čestitali i pomogli u prihvatu bebe u porodilište. Sve je proteklo bez komplikacija, majka i beba su dobro. To je prekrasan osjećaj i trenutak koji pamtite i to je ono što čini ljepotu letenja i humanih misija kada smo u funkciji ne samo spašavanja ljudskih života nego i svjedoci rađanja jednog novog života - istaknuo je satnik Joško Ivančević, kapetan posade kojemu je ovo treći porod u helikopteru od čega drugi s Visa. 

Dodao je kako su zadnjih dana imali puno hitnih medicinskih letova, a 4. kolovoza bio je jedan od rekordnih dana kada su helikopterima prevezli ukupno 11 pacijenata. 

Komentari (13)
  • I dobro...kaj sad...velka stvar,nadam se samo da nije puno uneredila helikopter

    6. 8. 2015,   13:21
  • To je zakon kad ti u papirima pod mjesto rođenja piše helikopter :)

    6. 8. 2015,   12:13
  • OSRH ponovno pokazao da je naš ponos, kao i na mimohodu prije dva dana. čestitke pilotima i mladim roditeljima

    6. 8. 2015,   11:33