Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Uber je sve popularniji za obilazak Adventa

None Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Tijekom ovogodišnjeg Adventa, broj domaćih korisnika Ubera porastao je čak tri puta u odnosu na prethodnu godinu. Najveći porast bilježe Zagreb i Split u kojima sve veći broj korisnika odluči posjetiti Advent Uberom

Gužve na Adventu mijenjaju navike: tri puta više domaćih korisnika u Zagrebu i Splitu vozilo se Uberom.

  • Osim domaćih, posjetitelji iz čak 98 zemalja koristili su Uber tijekom Adventa u Hrvatskoj
  • Uber je u Zagrebu koristilo 2,5 puta više, a na obali 3 puta više stranca tijekom Adventa nego prethodne godine
  • Korisnici iz SAD-a, Njemačke, Velike Britanije, Austrije, Švicarske, Francuske i Italije najčešće su koristili Uber tijekom Adventa u Hrvatskoj

Tijekom ovogodišnjeg Adventa, broj domaćih korisnika Ubera porastao je čak tri puta u odnosu na prethodnu godinu. Najveći porast bilježe Zagreb i Split u kojima sve veći broj korisnika odluči posjetiti Advent Uberom umjesto osobnim automobilom. Istovremeno, Uber su u Hrvatskoj koristili posjetitelji iz čak 98 zemalja svijeta. 

Tako su tijekom Adventa, Uber u Zagrebu koristili turisti iz 94 zemlje, a u odnosu na 2016. godinu, koristilo ga je 2,5 puta više stranaca. Osim u Zagrebu, Uber se ovog Adventa više koristio i u drugim hrvatskim gradovima. Na obali je tako Uber koristilo 3 puta više stranaca u odnosu na prethodnu godinu iz čak 77 zemalja, što pokazuje da je Uber i tijekom zimskih mjeseci vrlo popularan na obali.

Tijekom prosinca, koji je uz ljetnu sezonu turistički najposjećeniji period godine, Uber su u Zagrebu najviše koristili turisti iz SAD-a, Njemačke, Velike Britanije, Austrije, Švicarske, Francuske i Italije. Slično je i na obali gdje su se navedenim turistima pridružili i korisnici iz Španjolske i Australije.

Osim kod stranaca, Uber bilježi i izniman interes među hrvatskim građanima te danas ima čak 150 tisuća korisnika. Od dolaska Ubera u Hrvatsku, aplikaciju su koristili turisti iz ukupno 124 zemlje. Ovaj izniman interes turista još jednom potvrđuje da Uber izvrsno nadopunjuje turističku ponudu cijele Hrvatske te turistima, kao i lokalnom stanovništvu, pruža dodatnu, jednostavnu opciju kretanja gradom.

Prema podacima Hrvatske turističke zajednice, Zagreb je apsolutni rekorder u broju ostvarenih turističkih noćenja u prosincu. Najbolji Advent u Europi posjetilo je 110.707 turista koji su ostvarili 199.752 noćenja što znači da je u metropolu ovog prosinca stiglo 23 posto više gostiju u odnosu na isti mjesec prošle godine, a 2017. godina je, podsjetimo, bila rekordna turistička godina za cijelu Hrvatsku.

Tema: Promo sadržaj