Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Uber kaže da nije taksi, ali prevozi ljude pa vi zaključite...'

None Foto: Pixsell/kombo

Dodao je i kako je Ministarstvo formiralo radnu skupinu, u kojoj sjede predstavnici Ubera, Radio Taxia i svih zainteresiranih strana, sa svrhom da se razmotre moguće izmjene...

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je u utorak da je Ministarstvo formiralo radnu skupinu koja će razmotriti moguće izmjene zakonske regulative u pravcu liberalizacije tržišta te da je interes da građani plaćaju što manje, a zauzvrat imaju sigurniju uslugu taksi prijevoza.

Odgovarajuća na upit novinara da komentira kako Uber i dalje posluje na hrvatskom tržištu iako ga optužuju za nezakonito poslovanje, Butković je kazao da, što se tiče Ubera i ostalih nelegalnih taksi prijevoznika, Ministarstvo mora poštovati zakonsku proceduru.

"Zna se po zakonu koji su uvjeti i što mora zadovoljiti taksi prijevoz. Uber kaže da nije taksi prijevoz, ali prevozi ljude s točke A na točku B i naplati im cijenu za to.  Neka građani sami zaključe što to znači", rekao je ministar nakon sastanka s predstavnicima gospodarstvenika iz Francuske udruge poslodavaca (MEDEF) .

Dodao je i kako je Ministarstvo formiralo radnu skupinu, u kojoj sjede predstavnici Ubera, Radio Taxia i svih zainteresiranih strana, sa svrhom da se razmotre moguće izmjene zakonske regulative, a sve u pravcu liberalizacije tržišta. Interes nam je da građani plaćaju što manje i da imaju sigurniju i bolju uslugu taksi prijevoza, poručio je Butković.

Komentari (125)
  • HDZ kaže da nisu zločinačka organizacija ali konstantno pljačkaju narod i državu pa vi zaključite...

    31. 1. 2017,   14:01
  • Autobus vozi ljude s točke A na točku B i to naplate pa nije taxi, pa vi zaklučite...

    31. 1. 2017,   14:32
  • HŽ kažu da nisu taxi, ali prevozi ljude pa vi zaključite...

    31. 1. 2017,   13:58