Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Uber ukida fiksne cijene: Iznos sada određuju uvjeti na cesti

None Foto: Uber

Kako bi osigurali potpunu transparentnost cijena, od danas u 17 sati neće više postojati fiksne cijene te će se za svaku vožnju moći vidjeti unaprijed određena cijenu koja odgovara stvarnim uvjetima na cesti

Uberove cijene vožnje dosad su za određene relacije, većinom do i od zračnih luka, bile prikazane fiksno te nisu odražavale stvarne uvjete na cesti. Upravo stoga, fiksne cijene ponekad mogu biti veće od cijena koje bi se primijenile u slučaju da se u obzir uzimaju stvarni uvjeti na cesti.

Kako bi osigurali potpunu transparentnost cijena, od danas u 17 sati neće više postojati fiksne cijene te će se za svaku vožnju moći vidjeti unaprijed određena cijenu koja odgovara stvarnim uvjetima na cesti prilikom traženja vožnje.

Umjesto fiksnih tarifa, korisnik će vidjeti točnu cijenu vožnje obračunatu prema redovnom cjeniku.

Primjerice, UberX vožnja od Zračne luke Franjo Tuđman u Zagrebu do Glavnog kolodvora u Zagrebu u uvjetima bez prometnih gužvi traje otprilike 20 minuta, a udaljenost je otprilike 14,2 kilometara. Umjesto dosadašnjih 95 kuna, procjena je da u ovim uvjetima cijena otprilike 69,12 kuna (6 kuna start + 0,60 kuna po minuti + 3,60 kuna po kilometru), navode u Uberu.
 

Tema: Hrvatska

Komentari (16)
  • a more koštat i 150kn...zbog uvjeta u prometu...

    8. 8. 2019,   16:09
  • I naravno, ako putnik nebude zadovoljan vožnjom da ima prav dobiti refundiran cjeli iznos vožnje,

    8. 8. 2019,   16:01
  • Uber je konačno skužio da je na tržištu di može raditi što hoće... pivaj uber

    8. 8. 2019,   16:13